Ελλάδα

Σεισμός στη Σάμο: «Όλα έγιναν μέσα σε 5 δευτερόλεπτα» λέει ο πατέρας του Άρη

Σεισμός στη Σάμο: «Όλα έγιναν μέσα σε 5 δευτερόλεπτα» λέει ο πατέρας του Άρη
Σεισμός στη Σάμο: Συγκλονίζει για άλλη μια φορά ο πατέρας του αδικοχαμένου Άρη που τονίζει ότι ο γιος του και η αγαπημένη του Κλαίρη δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν αφού τα πάντα έγιναν σε δευτερόλεπτα.

Τον Άρη και την Κλαίρη θα αποχαιρετήσουν σήμερα οι οικογένειές τους, καθώς κι όλη η Σάμος. Τα δύο παιδιά ήταν τα θύματα του φονικού σεισμού στη Σάμο, όπως και άλλοι 42 άνθρωποι στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου.

Ο πατέρας του 17χρονου, Αλέξης Κομνηνός συγκλονίζει με τις δηλώσεις του και τονίζει ότι τα πάντα έγιναν σε λίγα δευτερόλεπτα, τα δύο παιδιά δεν είχαν χρόνο να αντιδράσουν.  «Την πήρε αγκαλιά για να την προστατέψει, αλλά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, όλα έγιναν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, η πλάκα έπεσε κατευθείαν στα παιδιά και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν» είπε ο πατέρας του 17χρονου στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Κομνηνός δήλωσε ότι αφότου βρήκε τον μικρότερο αδελφό του Άρη, Γιάννη και τον πήγε στη σύζυγό του έψαχνε να βρει τον Άρη ο οποίος δεν απαντούσε στις κλήσεις του. Περιγράφοντας τα δραματικά γεγονότα, σημείωσε ότι πρώτα βρήκε με τον πατέρα της κοπέλας τις τσάντες των παιδιών.

Δήλωσε ότι οι διασώστες και οι πυροσβέστες σκάβανε με τα χέρια για να σώσουν τα παιδιά και ευχαρίστησε τον αρχηγό της πυροσβεστικής Σάμου Γιώργο Μιαούλη. «Πάγωσα όταν είδα τα φορεία του ΕΚΑΒ, είπα το ‘’παιχνίδι τελείωσε’’».

Τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση με τα κτίρια

«Πρέπει να βρεθεί λύση με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στη μνήμη των παιδιών μας… Υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια 30 – 40 χρόνων, και τα μπάζα να μαζέψουν οι υπάλληλοι του δήμου πάλι αυτά τα κτίρια θα εγκυμονούν κινδύνους» ήταν η δραματική έκκληση του κ. Κομνηνού στο κράτος.

«Ο πρωθυπουργός είδε το σημείο και δεν πίστευε στα μάτια του… Από το συγκεκριμένο σημείο, και από άλλους διπλανούς δρόμους στην ίδια κατάσταση περνάγανε ο Άρης και η Κλαίρη για να κερδίσουν χρόνο», σημείωσε.

Μεγάλες οι καταστροφές από τον σεισμό – Στις σκηνές οι κάτοικοι

Αρκετοί σεισμοπαθείς έχουν βρει καταφύγιο στον καταυλισμό στο Βαθύ Σάμου. Για άλλη μια φορά η νύχτα δεν ήταν ήρεμη, καθώς υπήρχαν αρκετοί μετασεισμοί.

Στις σκηνές που έστησε ο στρατός στο δημοτικό στάδιο Σάμου μένουν αρκετοί πολίτες, ενώ άλλοι διανυκτέρευσαν είτε σε αυτοκίνητα είτε σε σπίτια συγγενών και φίλων. Η διαδικασία καταγραφής των ζημιών συνεχίζεται με τις πληροφορίες από τα πρώτα νούμερα να είναι απογοητευτικά:

  • Περισσότερα από 570 σπίτια και επιχειρήσεις μάλλον δεν θα μπορέσουν να ξανακατοικηθούν ή να ξαναλειτουργήσουν.
  • Πολλά από αυτά τα σπίτια ήταν πρώτες κατοικίες, ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είτε με μισθωμένα σπίτια είτε με μισθωμένα ξενοδοχεία.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που μετέβη χθες στο νησί δεσμεύθηκε για άμεση καταβολή των επιδομάτων στους κατοίκους που επλήγησαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments