Διεθνή

Κορωνοϊός Ιταλία: 30.000 νέα κρούσματα και 208 νέοι θάνατοι – Επιπλέον μέτρα ανακοινώνει ο Κόντε

Κορωνοϊός Ιταλία: 30.000 νέα κρούσματα και 208 νέοι θάνατοι – Επιπλέον μέτρα ανακοινώνει ο Κόντε
Κορωνοϊός Ιταλία: Σε συναγερμό η χώρα μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των νεκρών

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των νεκρών στην Ιταλία από τον κορωνοϊό. Στη γειτονική χώρα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 29.907 νέα κρούσματα Covi-19, ενώ τη ζωή τους έχασαν ακόμα 208 άνθρωποι. Πραγματοποιήθηκαν επίσης 183.000 διαγνωστικά τεστ, ενώ χθες τα περιστατικά ήταν 31.758 και οι νεκροί 297. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν εισαχθεί 96 νέοι ασθενείς και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 936. Στις πρώτες, νοσηλεύονται συνολικά 1.936 ασθενείς, και στους δεύτερους 18.902.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε νέα μέτρα για τον περιορισμό των νέων μολύνσεων από τoν κορονοϊό. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, θεωρείται πιθανή η μείωση του ωραρίου των καταστημάτων, η επέκταση της τηλεκπαίδευσης και στους μαθητές του γυμνασίου και-ενδεχομένως- ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών άνω των 70 ετών.

Φοβούνται τον οικονομικό αντίκτυπο

Χθες και σήμερα συνεχίσθηκαν οι επαφές και ο (κάποιες στιγμές τεταμένος) διάλογος της κυβέρνησης Κόντε με τις διάφορες Περιφέρειες. Ο κύριος στόχος, συνεχίζουν να διαβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού, είναι να μπορέσει να αποφευχθεί ένα δεύτερο γενικό lockdown και κατά συνέπεια οι ολέθριες επιπτώσεις του στην οικονομίας της χώρας.

Ωστόσο σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κανείς δεν μπορεί πλέον να αποκλείσει ένα νέο, γενικό lockdown το οποίο, όπως προβλέπουν πολλοί σχολιαστές, μπορεί να ξεκινήσει τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας. Σε τρεις μεγάλες περιφέρειες της χώρας (της Νάπολης, του Μιλάνου και της Ρώμης) η κατάσταση θεωρείται «περισσότερο από κρίσιμη».

«Αν κριθεί αναγκαίο θα αναλάβουμε την υποχρέωση να κηρύξουμε νέο lockdown», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα Έντσο Αμέντολα. Υπέρ της διακοπής πολλών παραγωγικών δραστηριοτήτων και του αυστηρού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών τάχθηκε και η επιτροπή ειδικών η οποία, από την αρχή της πανδημίας, συμβουλεύει την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

Δύσκολες ώρες για την Ευρώπη

Η Ευρώπη ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων τον Ιανουάριο στη Γηραιά Ήπειρο, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Η περιοχή των 52 χωρών αποτελεί την τρίτη πληγείσα στον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων, πίσω από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (11,2 εκατομμύρια μολύνσεις) και την Ασία (10,5 εκατομμύρια). Όσον αφορά τον συνολικό αριθμό θανάτων από την αρχή της πανδημίας, η Ευρώπη βρίσκεται δεύτερη με σχεδόν 275.000 θανάτους, πίσω από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (σχεδόν 399.000) και μπροστά από τις ΗΠΑ και τον Καναδά (239.000).

Η Ευρώπη είναι σήμερα η περιοχή στον κόσμο όπου η επιδημία εξαπλώνεται ταχύτερα. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν αυξήθηκε κατά 41% σε μια εβδομάδα και οι μισές από τις νέες μολύνσεις τις τελευταίες επτά ημέρες στον κόσμο έχουν εντοπιστεί στην Γηραιά Ήπειρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments