Διεθνή

Σεισμός Σμύρνη: Έβγαλαν ζωντανό έναν 70χρονο 33 ώρες μετά

Σεισμός Σμύρνη: Έβγαλαν ζωντανό έναν 70χρονο 33 ώρες μετά
Σεισμός Σμύρνη: Χάρη στις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων, ένας 70χρονος ανασύρθηκε ζωντανός κάτω από τα συντρίμμια.

Ηλικιωμένος ανασύρθηκε ζωντανός χάρη στις τιτάνιες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων στη Σμύρνη που συνεχίζουν με ακούραστο ρυθμό να βρουν τους αγννούμενους μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ. 51 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους στην Τουρκία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Ο 70χρονος άνδρας ανασύρθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής από τα ερείπια κτιρίου που είχε ισοπεδωθεί στη δυτική Τουρκία, όπου παρέμεινε παγιδευμένος για 33 ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό.  O άνδρας που ονομάζεται Αχμέτ Τζιτίμ, ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του κτιρίου κατοικιών «Riza Bey», ένα από τα 20 κατοικημένα κτίρια που κατέρρευσαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού της Παρασκευής.

«Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που έχουμε, 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 896 τραυματίστηκαν», αναφέρει η AFAD σε ανακοίνωσή της. Η υπηρεσία αυτή σημείωσε επίσης ότι ως τις 09:30 σήμερα το πρωί τοπική ώρα (08:30 ώρα Ελλάδος) συνολικά 850 μετασεισμοί είχαν γίνει αισθητοί στην Τουρκία με τους 40 από αυτούς να είναι μεγαλύτεροι των 4 βαθμών. Μέχρι στιγμής συνολικά 682 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ενώ 214 εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην Τουρκία.

Δείτε φωτογραφίες

Νεκρό το 3χρονο αγοράκι που προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν οι διασώστες

Στην περιοχή Μπούρνοβα, στα ερείπια πολυκατοικίας που κατέρρευσε, εντοπίστηκαν ζωντανοί και απεγκλωβίστηκαν τέσσερις άνθρωποι, ένας πατέρας με τα τρία παιδιά του. Πολύωρη ήταν η προσπάθεια των διασωστών να απεγκλωβίσουν το τέταρτο παιδί του άνδρα, το οποίο δυστυχώς ανασύρθηκε νεκρό, με τον τραγικό απολογισμό να αυξάνει.

Λίγο πριν, άλλοι τέσσερις άνθρωποι κατάφεραν να απεγκλωβιστούν ζωντανοί. Ο λόγος για μια μητέρα με τα δύο της παιδιά, ηλικίας 10 και 20 ετών, και λίγο νωρίτερα ένας άλλος άνδρας. Οι διασώστες ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς, ενώ ο κόσμος που παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα την επιχείρηση ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Συνολικά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν ανασυρθεί 104 άνθρωποι ζωντανοί από τα συντρίμμια.

Δείτε τι μεταδίδει τις τελευταίες ώρες το πρακτορείο Anadolou

Αξίζει να σημειωθεί πως, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται και πολλοί άνθρωποι που έμειναν άστεγοι, οι οποίοι διέμεναν στις πολυκατοικίες που κατέρρευσαν. Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρέθηκε στον τόπο των επιχειρήσεων απεγκλωβισμού και, μάλιστα, υποσχέθηκε στους άστεγους πως θα έχουν σπίτια σε έναν χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments