Διεθνή

Συναγερμός στη Γαλλία: Πυροβολισμοί στο Μονπελιέ

Συναγερμός στη Γαλλία: Πυροβολισμοί στο Μονπελιέ
Συναγερμός στη Γαλλία: Αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν το νέο περιστατικό σε βίντεο.

Συναγερμός έχει σημάνει στις γαλλικές αρχές καθώς πυροβολισμοί σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (1 Νοεμβρίου) στη γαλλική πόλη Μονπελιέ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, μέλη αντίπαλης ομάδας αντάλλαξαν πυροβολισμούς στη συνοικία La Paillade της πόλης Μονπελιέ. Και όπως ήταν αναμενόμενο, αμέσως σήμανε συναγερμός στη Γαλλική Αστυνομία, ενώ υπήρξαν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι κατέγραψαν το περιστατικό σε βίντεο:

Στόχος η Γαλλία

Τις τελευταίες ημέρες η ευρωπαϊκή χώρα έχει γίνει στόχος επιθέσεων. Η πρώτη έγινε στη Νίκαια όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκείνο το μοιραίο πρωί ύστερα από την επίθεση στη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα, μέσα στην εκκλησία Νοτρ Νταμ, στο κέντρο της Νίκαιας, στη νότια πλευρά.

Παράλληλα, ένας άνδρας επιτέθηκε κατά αστυνομικών στην Αβινιόν κρατώντας μαχαίρι και φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ». Σύμφωνα με γαλλικά Μέσα, ο δράστης μετά την επίθεση έπεσε νεκρός από τα αστυνομικά πυρά. «Ένας άντρας οπλισμένος με μαχαίρι προσπάθησε να επιτεθεί στους αστυνομικούς στον δρόμο την Πέμπτη περίπου στις 11:15 το πρωί (ώρα Γαλλίας) στην Αβινιόν», αναφέρει σχετική ενημέρωση.

Επίσης, επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε φύλακας του γαλλικού προξενείου στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. «Καλούμε τους συμπατριώτες μας στη Σαουδική Αραβία να βρίσκονται σε μέγιστη επαγρύπνηση», ανέφερε η γαλλική πρεσβεία σε ανακοίνωσή της. Να αναφέρουμε πως η σύλληψη του δράστη σημειώθηκε αμέσως από τις σαουδαραβικές δυνάμεις ασφαλείας μετά την επίθεση.

Και η πιο πρόσφατη επίθεση είναι αυτή στον ιερέα στην ελληνορθόδοξη εκκλησία, με τον τρόμο να χτυπά για μια ακόμα φορά την ευρωπαϊκή χώρα, Οι πληροφορίες ανέφεραν πως υπήρχε ένας τραυματίας έπειτα από την επίθεση σε ελληνική εκκλησία στην οδό St-Lazare στη Λυών. Πάντως, ο άνδρας που είχε συλληφθεί ως ύποπτος, αφέθηκε ελεύθερος σήμερα το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία. «Κανένα στοιχείο» δεν φαίνεται να συνηγορεί υπέρ της εμπλοκής του στην υπόθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments