Ελλάδα

Έρχεται γενικό lockdown σε 2 ακόμη νομούς

Έρχεται γενικό lockdown σε 2 ακόμη νομούς
Lockdown: Με βάση την επιδημιολογική τους εικόνα, Μαγνησία και Δράμα κινδυνεύουν να τεθούν σε καραντίνα, όπως η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες.

Άσχημα είναι τα πράγματα όσον αφορά τον κορωνοϊό σε Μαγνησία και Δράμα. Οι αμέσως επόμενες μέρες και τα κρούσματα που θα εντοπιστούν θα κρίνουν αν οι ειδικοί θα εισηγηθούν να τεθούν και αυτοί οι νομοί σε καραντίνα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα, το απόγευμα της Δευτέρας, το 112 «χτύπησε» στη Μαγνησία. Το μήνυμα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης ήρθε να επιβεβαιώσει ότι λόγω της αυξημένης επιβάρυνσης σε κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, η περιοχή περνάει από τη ζώνη επιτήρησης, στη ζώνη αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στο «κόκκινο». Αυτό σημαίνει ότι από αύριο, Τρίτη τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα, με το 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να ενημερώνει τους κατοίκους της περιοχής και παράλληλα να απευθύνει έκκληση για τήρηση των νέων περιορισμών.

Δείτε και την ανάρτηση του 112 στο Twitter

Μόνο στην περιοχή του Βόλου το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας καταγράφηκαν 17 νέα κρούσματα Covid -19. Τα 5 κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και εξετάστηκαν τρία σε ιδιωτικά εργαστήρια και δυο στο Γ.Ν. Βόλου, ενώ 12 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων έξι σε ιδιωτικά εργαστήρια και έξι στον Γ. Ν. Βόλου. Συνολικά, η Θεσσαλία το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Περιφέρειας έχει καταγράψει 99 κρούσματα.

Τι γίνεται στη Δράμα

Δυσκολεύει η κατάσταση και στη Δράμα αφού το τελευταίο 48ωρο έχουν καταγραφεί 149 κρούσματα στην περιοχή. 90 κρούσματα καταγράφηκαν χθες και 59 σήμερα, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 8 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Η Περιφέρεια έχει και αυτή υπεισέλθει στο επίπεδο υψηλού επιδημιολογικού φορτίου. Έτσι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 64450/11-10-2020, οι υποχρεώσεις που συνεπάγεται για τα καταστήματα η ένταξη της περιοχής τους στο υψηλό επιδημιολογικό επίπεδο, είναι οι εξής:

  • Υποχρεωτική μάσκα για όλους (πωλητές/καταναλωτές/κοινό).
  • 4 άτομα έως 100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον (πέραν του καταστηματάρχη και του προσωπικού).
  • Έναρξη λειτουργίας στις 10.00 π.μ. Επισημαίνεται η συνέχιση της εφαρμογής του ωραρίου του Εμπορικού Συλλόγου με μόνη διαφορά ότι τα καταστήματα θα ανοίγουν στις 10 το πρωί.
  • Απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων και διασφάλιση μη σχηματισμού ουράς άνω των 5 ατόμων.
  • Απαγόρευση πώλησης αλκοόλ κατά τις ώρες 00.00 με 05.00.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments