Ελλάδα

Γαλάτσι: Καταγγελίες για ακραία αστυνομική βία – Χτυπήθηκε 5χρονο με γκλοπ

Γαλάτσι: Καταγγελίες για ακραία αστυνομική βία – Χτυπήθηκε 5χρονο με γκλοπ
Γαλάτσι: Αρκετοί χρήστες των Social Media καταγγέλλουν ακραία αστυνομική βία μετά από αντιφασιστική συγκέντρωση, ενώ φέρεται να χτυπήθηκε και ένα παιδί πέντε ετών.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Γαλάτσι το απόγευμα της Κυριακής με αντιεξουσιαστές να καταγγέλλουν ακραία αστυνομική βία. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής και του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη είχαν προαναγγείλει συγκέντρωση και πορεία προς το νεκροταφείο Νέου Ηρακλείου με αφορμή την επέτειο του θανάτου δυο μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Την ίδια ώρα αναρχικές ομάδες της περιοχής ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε αντισυγκέντρωση. Αμφότερες οι δυο συγκεντρώσεις απαγορεύθηκαν από την αστυνομία.

Τελικά οι ακροδεξιοί πραγματοποίησαν τη συγκέντρωση που είχαν προαναγγέλλει και έφτασαν στο νεκροταφείο του Νέου Ηρακλείου γύρω στις 17:30. Εκεί τους περίμεναν οι αστυνομικές δυνάμεις που τους διέλυσαν, ενώ έγιναν και δέκα προσαγωγές. Λίγο αργότερα μέλη της συλλογικότητας «Αντιεξουσιαστική/αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Ιωνίας/Ηρακλείου», πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση σε στέκι του Γαλατσίου στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα και επιχείρησαν να κάνουν πορεία προς το Νέο Ηράκλειο.

Η αστυνομία έδερνε αδιακρίτως

Η απόπειρα της πορείας των αναρχικών σταμάτησε στην αστυνομία και κάπως έτσι θα μπορούσε να έχει μπει μια τελεία στα γεγονότα. Οι αντιεξουσιαστές επέστρεψαν στο Γαλάτσι και τότε ξεκίνησε η ένταση. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν όσοι βρέθηκαν στο σημείο, η αστυνομία κύκλωσε τους διαδηλωτές χωρίς να τους αφήνει χώρο για να αποχωρήσουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια ομάδα από αυτούς να μπουν σε καφετέρια της περιοχής για να γλυτώσουν τα χειρότερα.

Όπως καταγγέλλουν πάντα μέλη συλλογικοτήτων – αλλά και απλοί πολίτες – στα social media, οι δυνάμεις των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα μέσα στον κλειστό χώρο και ενώ στην καφετέρια και τα γύρω μαγαζιά βρίσκονταν απλοί πολίτες με παιδιά. Η σοβαρότερη καταγγελία έγινε από μια μητέρα ενός παιδιού πέντε ετών. Η συγκεκριμένη γυναίκα βρέθηκε έξω από τις τουαλέτες και σύμφωνα με τις καταγγελίες δέχτηκε αρκετά χτυπήματα και ένα από αυτά βρήκε και το ανήλικο παιδί της.

Μάλιστα, στα Social Media υπάρχει και ένα βίντεο που ακούγεται η κραυγή της μάνας να λέει “τι κάνετε; Ένας άλλος γονέας είχε σηκώσει το παιδί του στον αέρα και φώναζε «έχω το παιδί μου, έχω το παιδί μου». Για την ώρα δεν υπάρχει καμία αντίδραση της αστυνομίας για τόσο σοβαρές καταγγελίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments