Ελλάδα

Γεννηματάς κορωνοϊός: Δώδεκα κρούσματα σε εργαζόμενους του νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη

Γεννηματάς κορωνοϊός: Δώδεκα κρούσματα σε εργαζόμενους του νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη
Γεννηματάς κορωνοϊός: Πληθαίνουν τα κρούσματα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που δοκιμάζεται από την πανδημία. Μετά το ΑΧΕΠΑ και στο νοσοκομείο Γεννηματάς εντοπίζονται 12 κρούσματα.

Δοκιμάζεται η Θεσσαλονίκη από την πανδημία, καθώς μετά την έκρηξη κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες και τις πληροφορίες ότι θα εφαρμοστεί γενικό λοκντάουν, υπάρχει πρόβλημα και με την ετοιμότητα των νοσοκομείων.  Το πρόβλημα στα νοσοκομεία έχει δύο πτυχές. Πρώτον γεμίζουν τα κρεβάτια ΜΕΘ και δεύτερον παρατηρείται διασπορά του ιού ανάμεσα στους υγειονομικούς. Μετά το ΑΧΕΠΑ τώρα και το Γεννηματάς «χτυπήθηκε» από τον κορωνοϊό με 12 κρούσματα στο προσωπικό.

Έκλεισε το Μικροβιολογικό Τμήμα του Γ.Ν. Γεννηματάς

Πρόκειται για 9 εργαζόμενους από το Μικροβιολογικό Τμήμα και ακόμη 3 που εργάζονται στο τμήμα της Αιμοδοσίας και Λοιμώξεων. Σήμερα, ημέρα εφημερίας του νοσοκομείο, το Μικροβιολογικό Τμήμα παρέμεινε κλειστό, ενώ τα περιστατικά εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο “Αγιος Δημήτριος” Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο ασθενείς ταλαιπωρούνται από το κλείσιμο των συγκεκριμένων τμημάτων. “Ξεμένουμε από στρατό, πριν καλά – καλά ξεκινήσει ο πόλεμος”, αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) της χώρας, στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, 108 γιατροί και νοσηλευτές έχουν προβληθεί αυτή τη στιγμή από κορονοϊό. Και συγκεκριμένα: 20 στον Ευαγγελισμό, 14 στο Σωτηρία, 26 στον Άγιο Σάββα,9 στο Ιπποκράτειο κ.λ.π.

Τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ για τους υγειονομικούς που μολύνθηκαν από κορωνοϊό

“Εκτιμάται ότι συνολικά στην Ελλάδα πάνω από 350 συνάδελφοι νοσούν αυτή τη στιγμή από κορονοϊό”, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει: “Το μεγαλύτερο νούμερο από ποτέ. Και όμως προληπτικά τεστ στο προσωπικό δεν γίνονται, τα μέσα ατομικής προστασίας δίνονται με το σταγονόμετρο, και η καραντίνα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ισχύει λόγω έλλειψης προσωπικού”.

Ασφυξία στις ΜΕΘ

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στην Θεσσσαλονίκη αναφορικά με τα διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ που αναμένεται να γεμίσουν τις επόμενες μέρες. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θέτει σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο που περιλαμβάνει την εξασφάλιση άλλων 43 νέων κλινών ΜΕΘ – Κορωνοϊού, έτσι ώστε να ενισχυθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στην επιβαρυμένη επιδημιολογικά Θεσσσαλονίκη.

Πλέον, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής. Ο Βασίλης Κικίλιας έχει καλέσει για να ενημερώσει τους αρμόδιους τομεάρχες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τη Δευτέρα (02.11.2020) στις 14:00, στο υπουργείο Υγείας και αμέσως μετά θα φύγει για Θεσσαλονίκη.

Αεροδιακομιδές και στην Αθήνα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του etnos.gr, που επικαλείται ως πηγή υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας τα επόμενα 24ωρα θα δημιουργηθεί άλλη μία ΜΕΘ covid σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πάρει μία μικρή ανάσα η συμπρωτεύουσα. Συγκεκριμένα ήδη έχουν ξεκινήσει να μεταφέρονται ασθενείς με άλλα νοσήματα που βρίσκονται σε εντατικές, σε ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να ελευθερωθούν κρεβάτια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments