Ελλάδα

Η αλλαγή στη μετακίνηση 6 του 13033 σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Η αλλαγή στη μετακίνηση 6 του 13033 σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες
Lockdown Θεσσαλονίκη Σέρρες: Επανέρχονται τα SMS στο 13033 μετά τα νέα μέτρα.

Lockdown επιβλήθηκε σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως ακόμα και σήμερα η Ελλάδα είναι στις χώρες με την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και στη χώρα μας», τόνισε ο κος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Μάλιστα, η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και σε ορισμένους όμορους νομούς της είναι εξαιρετικά σοβαρή για τη δημόσια υγεία. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την πόλη για την οποία είχε τεθεί ήδη σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Το επιδημιολογικό φορτίο σε αυτές τις περιοχές είναι υψηλό και επιβάλλει την ανάληψη πρόσθετης δράσης πριν δοκιμαστούν οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Και επεσήμανε: «Ο πρωθυπουργός μετά από επικοινωνία του με τον υπουργό Υγείας αποφάσισε την εφαρμογή τοπικού lockdown στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών από τις 06.00 το πρωί αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 για τις επόμενες 14 ημέρες». Όπως εξήγησε ο κ. Πέτσας, αντίθετα με το lockdown του περασμένου Μαρτίου, τα σχολεία τώρα θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ επανέρχεται το μέτρο του SMS για τις μετακινήσεις και τους έξι λόγους που ίσχυαν τότε. Επίσης πλέον από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας ή υγείας.

Μέσω κινητού τηλεφώνου και με την αποστολή μηνύματος στον πενταψήφιο αριθμό 13033 λοιπόν, μπορούν να λαμβάνουν άδεια εξόδου από το σπίτι τους οι πολίτες μετά την ανακοίνωση του lockdown στις δύο παραπάνω πόλεις λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Στο sms στο 13033, που θα αποστέλλουν οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους από το πρωί της Τρίτης 3 Νοεμβρίου και για διάστημα 14 ημερών, θα αναγράφεται ο αριθμός 1 έως 6 (σ.σ.: είναι οι έξι λόγοι που μπορεί κάποιος να βγει), κενό, το ονοματεπώνυμό του και τη διεύθυνση κατοικίας του πολίτη.

Πώς θα γίνεται η μετακίνηση πλέον σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες;

Υπενθυμίζεται ότι όποιος κινείται στον δρόμο θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Το μήνυμα στο 13033 έχει ως εξής: X κενό, Όνομα κενό, Επίθετο κενό, Διεύθυνση Κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται έπειτα από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ethnos, για την έκτη κατηγορία, αυτή της σωματικής άσκησης και της εξόδου με κατοικίδιο, πλέον δεν θα μπορεί να γίνεται μετά τις 21.00 το βράδυ ούτε με την αποστολή μηνύματος δεδομένου ότι παράλληλα θα ισχύει και απαγόρευση της κυκλοφορίας με μοναδικές εξαιρέσεις την εργασία και τους λόγους υγείας. Πάντως, οι σχετικές συνεννοήσεις με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν ήδη ξεκινήσει καθώς θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις στο σύστημα αφού αυτή τη φορά θα ισχύει μόνο για δύο Περιφερειακές Ενότητες και όχι οριζόντια για το σύνολο της χώρας, όπως είχε συμβεί την περασμένη άνοιξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments