Ελλάδα

Γιάννενα κορωνοϊός: Συναγερμός σε γηροκομείο – 56 ηλικιωμένοι θετικοί στον ιό

Γιάννενα κορωνοϊός: Συναγερμός σε γηροκομείο – 56 ηλικιωμένοι θετικοί στον ιό
Γιάννενα κορωνοϊός: Όλοι οι φιλοξενούμενοι της δομής βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Εισαγγελική έρευνα μετά από αίτημα του διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας.

Άσχημη η κατάσταση στο γηροκομείο Ιωαννίνων που είχαν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού τις προηγούμενες μέρες ανάμεσα στους τρόφιμους. Σήμερα έγινε γνωστό ότι και οι 56 φιλοξενούμενοι της δομής βρέθηκαν θετικοί, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα μετά από αίτημα του διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας. Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για τα διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ, καθώς ήδη από τις προηγούμενες μέρες ηλικιωμένοι είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Ηπείρου.

«Είμαστε σε απόγνωση. Έχουμε πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο. Επικοινωνήσαμε με την Πολιτική Προστασία και μας είπαν ότι θα μεταφερθούν αλλού οι ηλικιωμένοι. Δεν γνωρίζουμε, όμως, ακόμη πού» είπε στο ethnos.gr ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου Χρήστος Ζαμπίρας.

Για την υπόθεση υπάρχει έρευνα από τον εισαγγελέα κατόπιν αιτήματος από το διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Από το σύνολο των ηλικιωμένων που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία 21. Άλλοι 35 παραμένουν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Φροντίδας.

Στο μεταξύ με εντατικούς ρυθμούς και με ανακατανομή χώρων μεταξύ των κλινικών προχωρά η διαδικασία για την ολοκλήρωση ίδρυσης τέταρτης Μονάδας Λοιμωδών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Το προηγούμενο διάστημα και κάτω από τις μεγάλες ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την έκρηξη κρουσμάτων τον Οκτώβριο τέθηκαν σε λειτουργία δύο Μονάδες πέραν της πρώτης που είχε ξεκινήσει την λειτουργία της την άνοιξη.

Με την τέταρτη Μονάδα θα προστεθούν άλλες 25 περίπου κλίνες στη δυναμικότητα του Νοσοκομείου οι οποίες σε πρώτη φάση δεν θα διαθέτουν αρνητική πίεση.

Ξεκινάει και πάλι η κουβέντα για ολικό Lockdown

Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει και πάλι η κουβέντα για ένα ολικό lockdown. Θυμίζουμε ότι η Θεσσαλονίκη έχει μπει ήδη σε ειδικό καθεστώς από τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί και αλλού. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Στέλιος Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας δεύτερης καραντίνας αν δεν βελτιωθούν τα υγειονομικά δεδομένα.

«Δεν αποκλείεται κι αυτό, με βάση την εξέλιξη που έχουμε δει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Έχουμε πει από την αρχή ότι δεν διστάζουμε να κάνουμε αυτό που επιβάλλει η επιδημιολογική κατάσταση. Είχαμε την εισήγηση των ειδικών τις προηγούμενες ημέρες και πράξαμε ανάλογα. Αυτό κάνουμε από τον Μάρτιο και μετά, για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μακάρι, επαναλαμβάνω, να μην φτάσουμε εκεί. Κάνουμε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας, ιδίως σε αυτούς που βρίσκονται σε γεωγραφικές ενότητες με χαμηλότερα επίπεδα κινδύνου -δηλαδή εκεί που δεν έχουν τόσα πολλά κρούσματα- να προσέξουν ιδιαίτερα, ώστε οι περιοχές τους να μην μεταταχθούν σε επίπεδα υψηλότερου κινδύνου», ήταν τα λόγια του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments