Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 03/11: 2166 κρούσματα – 13 θάνατοι και 169 διασωληνωμένοι

Κρούσματα σήμερα 03/11: 2166 κρούσματα – 13 θάνατοι και 169 διασωληνωμένοι
Κρούσματα σήμερα 03/11: Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν είναι 2166.

Νέο σοκ προκαλούν τα κρούσματα καθώς η Ελλάδα ξεπέρασε κάθε αρνητικό ρεκόρ με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων για τη διασπορά και τη δυναμική του κορωνοϊού  να επιβεβαιώνονται πλήρως. Συγκεκριμένα τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2166, εκ των οποίων εντοπίστηκαν 40 στις πύλες εισόδου, ενώ ο συνολικός αριθμός τους έφτασε τους 44246 και οι νεκροί ανήλθαν στους 655.

Τα παραπάνω στοιχεία μπορείτε να τα δείτε και στο infographic που ακολουθεί:

Η επίσημη ανακοίνωση από ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 2166 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 συνδέονται με συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 44246, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες.

4225 (9.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14111 (31.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

169 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 38 (22.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 300 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 13 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 655 θανάτους συνολικά στη χώρα. 255 (38.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη για πάνω από 2000 κρούσματα

Τις τελευταίες δυο ημέρες υπάρχει πτώση στα κρούσματα του κορωνοϊού. Ωστόσο αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί τόσο μεγάλη επιτυχία καθώς την ίδια ώρα έχουν αυξηθεί όσοι βρίσκονται στις ΜΕΘ. Τα κρούσματα πρόκειται να ανέβουν και πάλι και δεν αποκλείεται σήμερα να φτάσουμε ή ακόμα και να ξεπεράσουμε τις 2000 νέες μολύνσεις από τον ιό. Αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Παναγιώτης Αρκουμανέας  μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι τη Δευτέρα τα κρούσματα είναι πάντα μειωμένα και περιμένει μεγάλη αύξηση σήμερα.

Μετά τον μειωμένο αριθμό της Δευτέρας, σήμερα προβλέπω να έχουμε πάνω από 2000 κρούσματα. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Αρκουμανέας απέδωσε στις μετακινήσεις την διασπορά του κορωνοϊού. «Να δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα καταφέρουμε έστω σταθεροποίηση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα», ανέφερε ο κ.Αρκουμανέας, επιμένοντας να υπενθυμίζει ότι αν οι υπερμεταδότες είναι το 10% η διασπορά που προκαλούν φτάνει στο 80%. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, υπάρχει σχεδιασμός για μαζικά rapid tests ο οποίος σύντομα θα περιλαμβάνει νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ οι κινητές μονάδες συνεχίζουν στη Βόρεια Ελλάδα, με επόμενους σταθμούς την Κομοτηνή και τη Δράμα.

Ξεκινάει και πάλι η κουβέντα για ολικό Lockdown

Την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει και πάλι η κουβέντα για ένα ολικό lockdown. Θυμίζουμε ότι η Θεσσαλονίκη έχει μπει ήδη σε ειδικό καθεστώς από τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί και αλλού. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Στέλιος Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας δεύτερης καραντίνας αν δεν βελτιωθούν τα υγειονομικά δεδομένα.

“Δεν αποκλείεται κι αυτό, με βάση την εξέλιξη που έχουμε δει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Έχουμε πει από την αρχή ότι δεν διστάζουμε να κάνουμε αυτό που επιβάλλει η επιδημιολογική κατάσταση. Είχαμε την εισήγηση των ειδικών τις προηγούμενες ημέρες και πράξαμε ανάλογα. Αυτό κάνουμε από τον Μάρτιο και μετά, για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μακάρι, επαναλαμβάνω, να μην φτάσουμε εκεί. Κάνουμε έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας, ιδίως σε αυτούς που βρίσκονται σε γεωγραφικές ενότητες με χαμηλότερα επίπεδα κινδύνου -δηλαδή εκεί που δεν έχουν τόσα πολλά κρούσματα- να προσέξουν ιδιαίτερα, ώστε οι περιοχές τους να μην μεταταχθούν σε επίπεδα υψηλότερου κινδύνου”, ήταν τα λόγια του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments