Ελλάδα

Λύματα κορωνοϊός: Στην Αττική φαίνονται 55000 ενεργά κρούσματα

Λύματα κορωνοϊός: Στην Αττική φαίνονται 55000 ενεργά κρούσματα
Λύματα κορωνοϊός: Στην Αττική σύμφωνα με τον καθηγητή του ΕΚΠΑ, Νίκο Θωμαΐδη, υπάρχουν 55.000 ενεργά κρούσματα.

Ανησυχητικά τα στοιχεία για την διασπορά του κορωνοϊού στην Αττική, σύμφωνα με τον καθηγητή του ΕΚΠΑ, Νίκο Θωμΐδη, που εκτιμά ότι υπάρχουν 55000 ενεργά κρούσμτα από την μελέτη των λυμάτων.  Μιλώντας στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο είπε ότι «Η μεταβολή από εβδομάδα σε εβδομάδα είναι αυτή που έχει σημασία. Τώρα περιμένω τα αποτελέσματα της χθεσινής ανάλυσης και αν δούμε και σήμερα αύξηση αυτό θα αποτυπωθεί τις επόμενες ημέρες σε αύξηση κρουσμάτων στην Αττική».

Ο κ. Θωμαΐδης είπε ότι «Την Κυριακή είδαμε στην Αττική μια μεγάλη αύξηση της τάξης του 25% σε σχέση με τις προηγούμενες τρεις ημέρες».

Πρόσθεσε ότι «αυτό που αναμένουμε είναι ότι η πορεία δεν θα αναστραφεί άμεσα γιατί η απόθεση ιικού φορτίου στα λύματα προηγείται των τεστ του ΕΟΔΥ. Την Κυριακή υπολογίσαμε 55.000 κρούσματα έως 60.000 κρούσματα. Είναι το 1,2% του πληθυσμού», είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι ήταν ένα νούμερο φυσιολογικό και είναι κοντά στην πραγματικότητα. Τέλος, στο ερώτημα αν είναι αριθμός που δείχνει lockdown είπε ότι «εκεί θα πάμε μόνο αν πιεστούν οι ΜΕΘ. Συνυπολογίζουν όλες τις παραμέτρους στην επιτροπή των ειδικών», είπε ακόμα.

 Το ενδεχόμενο ενός lockdown στην Αττική

Το ενδεχόμενο να επιβληθεί lockdown στην Αττική δεν είναι άμεσο, με τους ειδικούς και την κυβέρνηση να αναμένουν να δουν την επίδραση των μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή μόλις σήμερα, δηλαδή το κλείσιμο της εστίασης, των γυμναστηρίων κ.λπ. όπως αναφέρουν και οι πληροφορίες από το iefimerida.gr, για να επιβληθεί lockdown στην Αττική θα πρέπει να καταγραφούν πάνω από 1.000 κρούσματα την ημέρα.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown, πηγές με γνώση της κατάστασης και του θέματος ανέφεραν ότι για να φθάσουμε σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει να έχει επιβληθεί lockdown σε δύο ακόμη μεγάλες περιοχές και στην Αττική, για να τεθεί το θέμα της οριζόντιας επιβολής του μέτρου. Σε κάθε περίπτωση, επιστήμονες και κυβέρνηση ελπίζουν ότι τα νέα μέτρα θα καταφέρουν να περιορίσουν τη διασπορά του κορωνοϊού.

Παρά ταύτα, τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται στη χώρα εξακολουθούν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα καθημερινά, ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, είπε ότι είναι πιθανόν να ακούσουμε σήμερα για 2.000 κρούσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments