Ελλάδα

Σεισμός στη Σάμο: Κοντέινερ και σκηνές στους κατοίκους

Σεισμός στη Σάμο: Κοντέινερ και σκηνές στους κατοίκους
Σεισμός στη Σάμο: Σε κοντέινερ και σκηνές θα στεγαστούν προσωρινά κάτοικοι του νησιού. 300 κατοικίες έχουν κριθεί ακατάλληλες.

Χωρίς στέγη έχουν μείνει αρκετοί κάτοικοι της Σάμου, καθώς μετά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν 300 κατοικίες έχουν κριθεί ακατάλληλες. Αρκετοί έχουν αναγκαστεί να περάσουν τα πρώτα βράδια μετά τον σεισμό έξω, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές. Για το επόμενο διάστημα, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με απόφαση του υπουργού Νότη Μηταράκη, θα διαθέσει κοντέινερ και σκηνές για την προσωρινή στέγαση των κατοίκων της Σάμου.

Τα κοντέινερ μεταφέρονται από τη δομή Ζερβού. Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι υπηρεσίες του υπουργείου μετέφεραν 20 σκηνές, 500 υπνόσακους, 1.000 κουβέρτες και 265 κρεβάτια εκστρατείας στους κατοίκους της Σάμου που αναγκάστηκαν να περάσουν έξω το πρώτο βράδυ μετά το σεισμό, ενώ σε συνεννόηση με το υπουργείο, 100 σκηνές έστειλε στη Σάμο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Προσωρινά μη κατοικήσιμες 300 οικίες

Στο νησί, από τις πρώτες ώρες του σεισμού, βρίσκονται 57 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι οποίοι κάνουν αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, ναούς), αλλά και τα λιμάνια του νησιού.

Από την Κυριακή, έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 490 κτήρια σε όλο το νησί. Εξ αυτών, 414 από αφορούν κατοικίες στο Βαθύ, το Καρλόβασι, τη Χώρα, το Κοκκάρι, το Πυθαγόρειο και αλλού, εκ των οποίων οι 300 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες.

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 15 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων προσωρινά ακατάλληλοι προς χρήση είναι οι 8. Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτήρια έχουν χαρακτηριστεί προσωρινά μη κατάλληλα προς χρήση 21 από τα 35.

Οι έλεγχοι στις σχολικές μονάδες

Τέλος, έχουν γίνει έλεγχοι και σε 44 σχολεία, εκ των οποίων 11 έχουν κριθεί ακατάλληλα. Συγκεκριμένα 5 είναι στο Βαθύ και Άνω Βαθύ και 6 είναι στη Χώρα, στο Πυθαγόρειο και στο Καρλόβασι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments