Ελλάδα

Διόδια: Από σήμερα οι αλλαγές στους αυτοκινητόδρομους

Διόδια: Από σήμερα οι αλλαγές στους αυτοκινητόδρομους
Διόδια: Νέα εποχή ξεκινά από σήμερα στα διόδια όλης της χώρας, αφού η διέλευση θα γίνεται πλέον με το ίδιο e-pass.

Με έναν ηλεκτρονικό πομποδέκτη θα μπορούν να διέρχονται, από όλους τους σταθμούς διοδίων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας, από σήμερα οι οδηγοί. Αυτό μπορούν να το κάνουν με τον πομποδέκτη που ήδη διαθέτουν, ανεξαρτήτως παραχωρησιούχου και χωρίς να προβούν σε καμία επιπλέον ενέργεια και χωρίς να χρειαστεί να προβούν σε συναλλαγή με μετρητά ή κάρτα με κάποιον εισπράκτορα.

Τα πλεονεκτήματα για το ενιαίο e-pass στα διόδια:

Η χρήση του ενιαίου e-pass έχει αρκετά πλεονεκτήματα, όπως για παράδειγμα ασφαλείς διελεύσεις, ειδικά εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, γρήγορες διελεύσεις από τους σταθμούς αφού πλέον δεν θα υπάρχουν συναλλαγές με κάποιον εισπράκτορα καθώς επίσης και έλεγχος του κόστους των διοδίων, στοιχείο πολύ σημαντικό για επαγγελματίες οδηγούς.

Δωρεάν η προμήθεια του πομποδέκτη από τα διόδια:

Οι οδηγοί μπορούν να προμηθευτούν το e-pass δωρεάν. Αρχικά χρειάζεται να εγγραφούν στη σχετική υπηρεσία στα Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών. Αναφορικά με το «γέμισμα» του πομποδέκτη με χρήματα προκειμένου να καταστούν δυνατές οι διελεύσεις, ο χρήστης θα πρέπει να δημιουργήσει μετά την εγγραφή του στην υπηρεσία έναν συνδρομητικό λογαριασμό στον οποίο και θα βάζει το χρηματικό ποσό που επιθυμεί.

Η ανανέωση του λογαριασμού γίνεται ως εξής:

  • Σε όλα τα Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών (Σ.Ε.Σ.), με τη χρήση μετρητών και χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.
  • Καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών με τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.
  • Σε όλες τις λωρίδες με εισπράκτορα, στους σταθμούς διοδίων (όλο το 24ωρο), με τη χρήση μετρητών ή χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας.

Τονίζεται ότι ο οδηγός θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον έναν και μοναδικό πομποδέκτη κατά τη διέλευσή του από την Αττική Οδό, τη Νέα Οδό, τη Κεντρική Οδό, τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, την Εγνατία Οδό, τη Γέφυρα, την Ολυμπία Οδό και τον Μορέα. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο 210 6682 222 ή να επισκεφθούν το www.aodos.gr. Σε ό,τι αφορά στις τεχνικές λεπτομέρειες, θα ισχύσουν κανονικά οι προσφορές και οι συμφωνίες που είχαν γίνει μεταξύ χρηστών και του εκάστοτε διαχειριστή.

Άλλωστε από το Νοέμβριο του 2019, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, είχε καλέσει τις διαχειρίστριες εταιρίες των αυτοκινητοδρόμων να καταλήξουν σε μία κοινά αποδεκτή τεχνική λύση. Ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού έγιναν τεχνικές δοκιμές και έχουν πλέον ξεπεραστεί όλες οι τεχνικές δυσκολίες. Σε συνεργασία με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, ικανοποιείται έτσι οριστικά ένα χρόνιο αίτημα των οδηγών, που κινούνται στους αυτοκινητόδρομους της χώρας, με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών και τη μείωση των καθυστερήσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments