Ελλάδα

Γιάννενα κορωνοϊός: Πέθανε 92χρονος τρόφιμος του γηροκομείου – Εγκλωβισμένοι 24 ηλικιωμένοι

Γιάννενα κορωνοϊός: Πέθανε 92χρονος τρόφιμος του γηροκομείου – Εγκλωβισμένοι 24 ηλικιωμένοι
Γιάννενα κορωνοϊός: Έχασε την ζωή του ένας ηλικιωμένος τρόφιμος από το ιδιωτικό γηροκομείο. Ανησυχία και για τους υπόλοιπους φιλοξενούμενους που έχουν μείνει εγκλωβισμένοι στη δομή.

Συνεχίζεται η κρίσιμη κατάσταση στο ιδιωτικό γηροκομείο Ιωαννίνων που εντοπίστηκαν πάνω από 50 κρούσματα. Ένας 92χρονος άνδρας έχασε την ζωή του το απόγευμα της Τρίτης, μετά από επιπλοκές την νόσου Covid – 19. Ο ηλικιωμένος άνδρας έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και είχε μεταφερθεί μαζί με άλλους ασθενείς από τον οίκο ευγηρίας επίσης θετικούς στον κορωνοϊό στο νοσοκομείο Φιλιατών, με τη μεταφορά και των υπολοίπων πέντε περιστατικών σε νοσοκομεία των Ιωαννίνων να κρίνεται απαραίτητη λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν.

Μέχρι στιγμής, 24 φιλοξενούμενοι εξακολουθούν να παραμένουν στον οίκο ευγηρίας με την ανάγκη μεταφοράς τους σε νοσοκομείο να είναι επιβεβλημένη λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν καθώς οι περισσότεροι είναι κατάκοιτοι, όπως μεταδίδει το epirus-tv.

Στο νοσοκομείο Φιλιατών σε απομονωμένη πτέρυγα 9 κλινών νοσηλεύονται 5 ακόμη ηλικιωμένοι, δύο γυναίκες και τρεις άνδρες, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Τη μεταφορά των ασθενών σε νοσοκομεία ζήτησε χθες, Τρίτη, ο ιδιοκτήτης του γηροκομείο στα Ιωάννινα, διότι λόγω της διασποράς του ιού μόλις πέντε εργαζόμενοι βρίσκονται στο γηροκομείο, και δεν επαρκούν για τη νοσηλεία των ασθενών.

Το πρώτο κρούσμα στο Κέντρο Φιλοξενίας, διαγνώστηκε στις 24 Οκτωβρίου και πρόκειται για μία εργαζόμενη. Τις επόμενες ημέρες υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ φιλοξενούμενοι και προσωπικό, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν συνολικά 55 κρούσματα.

Την εισαγγελική παρέμβαση για τη συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού στο ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Ιωάννινα έχει ζητήσει από την Κυριακή ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.

Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί αυξάνονται συνεχώς. Χθες, Τρίτη 3 Νοεμβρίου, ο αριθμός των μολύνσεων ξεπέρασε κάθε αρνητικό ρεκόρ, με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων για τη διασπορά και τη δυναμική του ιού να επιβεβαιώνονται πλήρως.

Συγκεκριμένα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ήταν 2.166, εκ των οποίων εντοπίστηκαν 40 στις πύλες εισόδου, ενώ ο συνολικός αριθμός τους έφτασε τους 44.246. Την ίδια ώρα, 169 πολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Οι νεκροί ανήλθαν στους 655.

Στην Αττική καταγράφηκαν 542 κρούσματα, ενώ 595 διαγνώστηκαν στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, εκτός ελέγχου βαίνουν και άλλες περιοχές, όπως η Ροδόπη που κατέγραψε 108 κρούσματα και η Λάρισα με 106 κρούσματα. Από τα επιπλέον 2.166 κρούσματα, τα 2.122 είναι εγχώρια κρούσματα και τα 22 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments