Διεθνή

Black Lives Matter: Μεγάλη διαδήλωση έξω από τον Λευκό Οίκο

Black Lives Matter: Μεγάλη διαδήλωση έξω από τον Λευκό Οίκο
Black Lives Matter: Όπως είχε ανακοινωθεί, διαδήλωση είναι σε εξέλιξη έξω από τον Λευκό Οίκο.

Διαδήλωση με αντιρατσιστικά συνθήματα, αυτοσχέδιες πικέτες και πανό έχει οργανώσει το κίνημα Black Lives Matter έξω από τον Λευκό Οίκο. Θυμίζουμε ότι το κίνημα για τις «ζωές των μαύρων που μετράνε» έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην κινητοποίηση των ψηφοφόρων ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ μετά τις διαδοχικές δολοφονίες και την κάλυψη που είχε δώσει ο Αμερικανός πρόεδρος σε πολλές περιπτώσεις.

Ένας φράχτης έχει στηθεί στην περίμετρο του Λευκού Οίκου, αφού οι ομοσπονδιακές αρχές της Ουάσινγκτον προετοιμάζονται για ταραχές γύρω από την προεδρική κατοικία μετά το αποτέλεσμα των εκλογών. Πρόκειται για τον ίδιο φράχτη που είχε εγερθεί και το καλοκαίρι, οπότε η πρωτεύουσα των ΗΠΑ συγκλονιζόταν από τα συλλαλητήρια του κινήματος Black Lives Matter.

Δείτε φωτογραφίες

Εν τω μεταξύ, ο σταρ του ΝΒΑ, Στέφεν Κάρι με ανάρτησή του στο Twitter ζητάει από τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν ακόμα κι αν χρειαστεί να περιμένουν. Δείτε την ανάρτηση του παίκτη των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, που όπως και ο Λεμπρόν Τζέιμς, έχει ταχθεί κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «ούτε που το έχει σκεφτεί» να ετοιμάσει ομιλία αποδοχής της ήττας του ή ανακήρυξης της νίκης του, μιλώντας στο προσωπικό της προεκλογικής εκστρατείας του στο Άρλινγκτον (Βιρτζίνια) χθες Τρίτη, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών.

«Ελπίζω ότι θα χρειαστεί να ετοιμάσω μόνο τη μία», τόνισε με νόημα και πρόσθεσε «ξέρετε, το να νικάς είναι εύκολο. Το να χάνεις δεν είναι ποτέ εύκολο… Για εμένα δεν είναι».

Διαβεβαιώνοντας ότι «αισθάνεται πολύ καλά», ο μεγιστάνας παραδέχθηκε ότι η φωνή του είναι βραχνή έπειτα από το σπριντ των αλλεπάλληλων προεκλογικών ομιλιών του τα τελευταία 24ωρα. Αλλά «υπήρχε αγάπη σε αυτές τις συγκεντρώσεις», πρόσθεσε. Ο Τραμπ και πολλοί από τους εργαζόμενους στην εκστρατεία του δεν φόραγαν μάσκες.

Δείτε το πρώτο tweet του Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των εκλογών στην ανατολική πτέρυγα του Λευκού Οίκου με τους στενούς του συνεργάτες και την οικογένειά του.

«Ο πρόεδρος θα παρακολουθεί τις εξελίξεις με ανώτερους βοηθούς του, με μέλη της οικογένειάς του, από την ανατολική πτέρυγα του Λευκού Οίκου. Είναι ενθουσιασμένος. Έχουμε ρίξει πολύ δουλειά, δεν έχουμε λάβει καμία ψήφο ως δεδομένη, έχει βγει στο δρόμο συναντώντας ψηφοφόρους, παρευρισκόμενος σε έως και πέντε εκδηλώσεις την ημέρα, και είμαστε έτοιμοι να δούμε αυτά τα αποτελέσματα», δήλωσε η διευθύντρια επικοινωνίας του Αλίσα Φάρα, η οποία εμφανίστηκε στο Fox Business, προσθέτοντας ότι ο Τραμπ είναι σε «πολύ καλή διάθεση».

Η ίδια πρόσθεσε ότι ο Λευκός Οίκος αναμένει κάποιες καθυστερήσεις στα αποτελέσματα, ειδικά στην Πενσιλβάνια, όταν ρωτήθηκε για την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων. Θυμίζουμε ότι το στρατόπεδο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει ως επικίνδυνη την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την καταμέτρηση ψήφων μετά το τέλος της διαδικασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments