Διεθνή

Εκλογές Αμερική: Ανατροπή στο Μίσιγκαν – Προηγείται πλέον ο Μπάιντεν

Εκλογές Αμερική: Ανατροπή στο Μίσιγκαν – Προηγείται πλέον ο Μπάιντεν
Εκλογές Αμερική: Αυτό που φαινόταν ότι θα γίνει την τελευταία ώρα συνέβη και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών πέρασε μπροστά στο Μίσιγκαν. Προηγείται και στους εκλέκτορες.

Ο Τζο Μπάιντεν έκανε την ανατροπή, όπως διαφαινόταν την τελευταία ώρα, και προηγείται πλέον στο Μίσιγκαν, σε μια από τις πολιτείες που μπορεί να κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Στις 16:20 ώρα Ελλάδας, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών πέρασε μπροστά με 49,4% έναντι 49,1% του Αμερικανού προέδρου. Οι ψήφοι που έχουν καταμετρηθεί είναι στο 94%. Να σημειώσουμε ότι όποιος κερδίσει την πολιτεία παίρνει και τους 16 εκλέκτορες, ενώ χρειάζονται 270 για να εκλεγεί κανείς πρόεδρος. Δείτε τα απόλυτα νούμερα για το Μίσιγκαν και στην παρακάτω φωτογραφία:

Τι γίνεται στις υπόλοιπες πολιτείες που θεωρούνται «κλειδιά» για το αποτέλεσμα την ίδια ώρα

  • Ουισκόνσιν (10 εκλέκτορες, 49,57% Μπάιντεν – 48,94% Τραμπ, καταμετρημένο το 95%)
  • Τζόρτζια (16 εκλέκτορες 50,47% Τραμπ – 48,31% Μπάιντεν, καταμετρημένο το 94%)
  • Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες, 50,09% Τραμπ – 48,69% Μπάιντεν, καταμετρημένο το 94%)
  • Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες, 55% Τραμπ – 43,06% Μπάιντεν, καταμετρημένο το 75%)

Να θυμίσουμε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος αν και ο Μπάιντεν προηγείται με 238 εκλέκτορες έναντι 213 αυτή την ώρα. Όπως γράψαμε και χθες, μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να φαίνεται ότι προηγείται ο νυν Αμερικανός πρόεδρος, αλλά όταν μπαίνουν οι επιστολικές ψήφοι το πράγμα αλλάζει σε πολλές περιπτώσεις. Για αυτό άλλωστε και ο Τραμπ απειλεί με προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο έτσι ώστε να σταματήσει την καταμέτρησή τους, είναι ωστόσο ασαφές πώς μπορεί νομικά να «σταθεί» μία τέτοια αξίωση από τη μεριά του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα.

Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου που προεξοφλεί τη νίκη του

Από την άλλη, για καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων μιλάει το στρατόπεδο των Δημοκρατικών, ενώ ο Τζο Μπάιντεν διατηρεί προβάδισμα στο εκλεκτορικό κολέγιο και υποστηρίζει ότι θα προσμετρηθεί και η τελευταία ψήφος, ακόμα κι αν περάσουν αρκετές ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, η διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν, Τζεν Ο’ Μάλεϊ Ντίλον είπε ότι: «Η δήλωση του Προέδρου απόψε σχετικά με την προσπάθεια να σταματήσει η καταμέτρηση έγκυρων ψηφοδελτίων ήταν εξωφρενική, άνευ προηγουμένου και εσφαλμένη» και κατήγγειλε «προσπάθεια καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των Αμερικανών πολιτών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments