Διεθνή

Exit Polls ΗΠΑ: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία – Με άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο

Exit Polls ΗΠΑ: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία – Με άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο
Exit Polls ΗΠΑ: Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα πρώτα στοιχεία που έρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πολύ ενδιαφέροντα είναι τα πρώτα στοιχεία από τα exit poll στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η οικονομία είναι το σημαντικότερο ζήτημα για τους ψηφοφόρους στις αμερικανικές εκλογές του 2020. Ένας στους τρεις ψηφοφόρους ψήφισε με βάση την οικονομία και ένας στους πέντε ψήφισε με γνώμονα τις φυλετικές ανισότητες, σύμφωνα με το CNN, επιβεβαιώνοντας ότι το κίνημα Black Lives Matter έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην προεκλογική περίοδο.

Περίπου 1 στους 10 ψηφοφόρους δηλώνει ότι τα πιο σημαντικά ζητήματα είναι η αντιμετώπιση του εγκλήματος και η ασφάλεια, ενώ ένας στους 10 ψηφίζει για την πολιτική υγειονομικής περίθαλψης.

Πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους λένε ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι πιο σημαντική από την ανοικοδόμηση της οικονομίας, μια εικόνα που έρχεται σε αντίθεση με όσα φανατικά υποστηρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το εκλογικό σώμα είναι μοιρασμένο σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι μισοί περίπου ψηφοφόροι πιστεύουν ότι η πανδημία είναι υπό έλεγχο, ενώ οι άλλοι μισοί λένε το ακριβώς αντίθετο. Περίπου τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων στις εκλογές του 2020 συμφωνεί με την χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους, ενώ περίπου 3 στους 10 θεωρούν ότι είναι προσωπική επιλογή.

Επίσης, επτά στους 10 Αμερικανούς λένε ότι είχαν αποφασίσει για την ψήφο τους πριν από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το exit poll της εταιρείας δημοσκοπήσεων Edison που δημοσιοποίησε το Reuters. Εννέα στους 10 Αμερικανούς πιστεύουν ότι στην πολιτεία τους θα καταμετρηθούν οι ψήφοι με ακρίβεια.

Πώς έκλεισε το Χρηματιστήριο

Με μεγάλη άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη την ημέρα των εκλογών, παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα σύμφωνα με πολλούς αναλυτές φαίνεται να είναι αμφίρροπο κι ενδέχεται να μην είναι γνωστό παρά ημέρες αργότερα.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 554,98 μονάδων (+2,06%), στις 27.480,03 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του κλάδου της τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 202,96 μονάδων (+1,85%), στις 11.160,57 μονάδες. Ο δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλειε με άνοδο 58,92 μονάδων (+1,78%), στις 3.369,16 μονάδες.

Ο Τραμπ έγραψε το πρώτο του tweet για τη μεγάλη βραδιά

Το πρώτο tweet του Ντόναλντ Τραμπ για τη μεγάλη αποψινή βραδιά. Με κεφαλαία έγραψε: «Είμαστε πολύ καλά σε όλη τη χώρα. Σας ευχαριστώ!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments