Ελλάδα

Εκτάκτως ανοιχτά τα κομμωτήρια το Σαββατοκύριακο

Εκτάκτως ανοιχτά τα κομμωτήρια το Σαββατοκύριακο
Κομμωτήρια lockdown: Από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου ξεκινάει η εφαρμογή του γενικού lockdown με τα καταστήματα να κλείνουν για τρεις εβδομάδες, σε εξαίρεση είναι τα κομμωτήρια τα οποία θα λειτουργήσουν και το Σαββατοκύριακο.

Στην σημερινή έκτακτη ενημέρωση για την εφαρμογή των νέων μέτρων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, εξήγησε τι ισχύει με τη λειτουργία των κομμωτηρίων στο δεύτερο lockdown. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τα εν λόγω καταστήματα σταματούν τη λειτουργία τους όπως και όλα τα υπόλοιπα του λιανεμπορίου, με μια μικρή εξαίρεση. Τα κομμωτήρια έχουν την ευχέρεια να πάρουν παράταση δυο ημερών από το «λουκέτο» που επιβάλλεται σε όλα τα καταστήματα.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε:

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και της επιβολής lockdown, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, αλλά και τα κέντρα αισθητικής, θα μπορούν να λειτουργήσουν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και Κυριακή 8 Νοεμβρίου. Ωστόσο, από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, και έως τις 30 Νοεμβρίου, επίσης θα κατεβάσουν τα ρολά.

Πώς θα λειτουργήσουν τα κομμωτήρια το Σαββατοκύριακο

Τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα παραμείνουν ανοιχτά εκτάκτως αυτό το Σαββατοκύριακο, ωστόσο θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας.

Τα μέτρα λειτουργίας των κομμωτηρίων για τον κορωνοϊό προβλέπουν:

  •  Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  •  Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ θέσεων εργασίας.
  • Εξυπηρέτηση πελατών μόνο με ραντεβού.

Τι θα ισχύει στο νέο lockdown

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε όλα τα μέτρα και έδωσε διευκρινίσεις για μετακινήσεις και εργαζόμενους. «Είμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο, αλλά εξίσου σημαντικό σταυροδρόμι», τόνισε. «Πρέπει να προστατεύσουμε το σύστημα υγείας, να προστατεύσουμε την πατρίδα μας». «Οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν κατά 34%» σημείωσε ο υφυπουργός

Είμαστε σε κρίσιμο και σημαντικό σταυροδρόμι, τόνισε για να αναφερθεί στο νέο lockdown όπου:

  • η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού
  • δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και σχολεία ειδικής αγωγής παραμένουν ανοιχτά

Όλες οι σχετικές φόρμες εντύπων είναι στην ιστοσελίδα forma.gov.gr ενώ θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή 13033 για έκτακτες μετακινήσεις μέσω sms.

  • Οι μετακινήσεις επιτρέπονται από και προς εργασία με σχετική βεβαίωση εργοδότη από την ΕΡΓΑΝΗ και για τους αυτοαπασχολούμενους, από τους ίδιους. Για μετακίνηση από και προς το σχολείο, εκδίδεται έντυπο από τον διευθυντή του σχολείου.
  • Οι υπόλοιπες μετακινήσεις γίνονται μέσω των SMS με τους αντίστοιχους κωδικούς για γιατρούς, δημόσιες υπηρεσίες, αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ή συνοδεία μαθητού, μετάβαση σε κηδεία ή μετάβαση γονέων που τελούν σε διάσταση, και για σωματική άσκηση ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο.
  • Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ νομών.
  • Κλείνει η εστίαση, αλλά επιτρέπεται το take away και το delivery, διευκρίνησε ο ίδιος.
  • Στα ΙΧ και Ταξί επιτρέπεται η μεταφορά ενός επιβάτη εκτός του οδηγού.
  • Υποχρεωτική η τελεργασία σε ποσοστό 50%
  • Εκτός lockdown παραμένουν οι αγώνες της Superleague και της BasketLeague.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments