Ελλάδα

Σούπερ μάρκετ κωδικός 13033: Έτσι θα μπορούμε να ψωνίσουμε στο lockdown

Σούπερ μάρκετ κωδικός 13033: Έτσι θα μπορούμε να ψωνίσουμε στο lockdown
Σούπερ μάρκετ κωδικός 13033: Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλίζουμε άδεια για να πάμε να ψωνίσουμε.

Τους τελευταίους μήνες έγινε μεγάλη κουβέντα για το αν πρέπει να πάμε σε γενικό Lockdown. Η ραγδαία αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων οδήγησε την κυβέρνηση να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο μιας δεύτερης καραντίνας. Τα ρεκόρ που έσπαγαν το ένα μετά το άλλο οδήγησαν την επιτροπή του υπουργείου Υγείας να εισηγηθεί το “λουκέτο” προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα και να πάρει ανάσα το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο πρωθυπουργός μελέτησε αυτή την εισήγηση και τελικά αποφάσισε να κάνει αποδεκτή την πρόταση των ειδικών.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας στο πλευρό του τον Σωτήρη Τσιόδρα ανακοίνωσε ότι η χώρα μπαίνει σε καθεστώς καραντίνας για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό τα περιοριστικά μέτρα θα έχουν διάρκεια μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα φέρει και την επιστροφή του SMS όπως είχε συμβεί και στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίζουν άδεια κυκλοφορίας με ένα απλό γραπτό μήνυμα στο 13033.

Έτσι θα μπορούμε να πάμε για ψώνια

Η διαδικασία για την εξασφάλιση της άδειας είναι η ίδια με την προηγούμενη φορά. Σε περίπτωση που κάποιος το έχει ξεχάσει, χρειάζεται να ακολουθήσει τα βήματα που ακολουθούν. Το SMS θα είναι της μορφής: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας. Όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  • Ο αριθμός 1 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό
  • Ο αριθμός 2 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)
  • Ο αριθμός 3 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση στην τράπεζα σε μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή
  • Ο αριθμός 4 αντιστοιχεί σε: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη
  • Ο αριθμός 5 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή
  • γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Ο αριθμός 6 αντιστοιχεί σε: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Στην περίπτωση λοιπόν του σούπερ μάρκετ οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν τον αριθμό “2”. Θυμίζουμε ότι όπως έγινε και στο πρώτο lockdown τα σούπερ μάρκετ θα μείνουν κανονικά ανοιχτά για να μπορούν οι πολίτες να ανεφοδιαστούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments