Ελλάδα

Τζιχαντιστής Τρίπολη: 27χρονος από το Τατζικιστάν συνελήφθη τυχαία

Τζιχαντιστής Τρίπολη: 27χρονος από το Τατζικιστάν συνελήφθη τυχαία
Τζιχαντιστής Τρίπολη: Κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου κοντά στην πόλη, διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος είχε να εκκρεμεί εις βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ένας 27χρονος από το Τατζικιστάν συνελήφθη κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου κοντά στην Τρίπολη. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι εκκρεμούσε εις βάρος διεθνές ένταλμα σύλληψης. Το 2016 είχε μεταβεί μέσω Τουρκίας στη Συρία όπου εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος και συμμετείχε ενεργά στις πολεμικές συγκρούσεις. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για πατέρα τεσσάρων παιδιών, ο οποίος είχε έρθει το 2017 στη Λέσβο, του χορηγήθηκε άσυλο και τον τελευταίο καιρό διέμενε σε διαμέρισμα που νοικιάζει ΜΚΟ στην Τρίπολη. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι γαμπρός του ηγέτη της αντιπολίτευσης στο Τατζικιστάν και έχει διωχθεί στη χώρα του και βασανιστεί, γι’ αυτό και ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα.

Σε τυχαίο έλεγχο της Αστυνομίας, είδαν τα στοιχεία του και αμέσως ειδοποίησαν την Αντιτρομοκρατική. Η Αστυνομία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές του Τατζικιστάν, προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς συμβαίνει με τον συλληφθέντα.

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη

Μετά τα απανωτά τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη, ειδικά σε Γαλλία και Αυστρία, ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχουν κινητοποιηθεί πανελλαδικά, ενεργοποιώντας το πληροφοριακό τους δίκτυο, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν τις προθέσεις ακραίων ισλαμιστών που μένουν στην Ελλάδα. Το βάρος των προληπτικών ενεργειών των δύο υπηρεσιών πέφτει σε αυτοσχέδια τζαμιά σε Αττική και επαρχία, όπου ενδέχεται ψευτό-ιμάμηδες να κάνουν κηρύγματα μίσους εναντίον της Δύσης.

Λίγα λόγια για το ISIS

To ISIS είναι μία ενεργή τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση που δρα σε εδάφη, κυρίως, του Ιράκ και της Συρίας. Στις 29 Ιουνίου 2014, το ISIS άλλαξε το όνομα του σε Ισλαμικό κράτος και κήρυξε μονομερώς την ίδρυση χαλιφάτου, σε μια έκταση που περιέχει περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, ορίζοντας στη θέση του «χαλίφη» και «ηγέτη των απανταχού μουσουλμάνων» τον επικεφαλής της, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι (γνωστό έκτοτε ως «Χαλίφης Ιμπραήμ»). Στους στόχους της οργάνωσης είναι η περαιτέρω εξάπλωση του «χαλιφάτου» μελλοντικά σε περιοχές στον Λίβανο, όπου έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν τρομοκρατική επίθεση, την Ιορδανία, το Ισραήλ, την Παλαιστίνη, το Κουβέιτ, την Τουρκία και την Κύπρο.

Η ίδρυση της οργάνωσης φαίνεται να πραγματοποιήθηκε στα πρώτα χρόνια του πολέμου του Ιράκ, ενώ ανέπτυξε δεσμούς με την Αλ Κάιντα. Αργότερα η οργάνωση εμπλέχτηκε και στον Συριακό Εμφύλιο Πόλεμο. Η κεντρική διοίκηση της Αλ Κάιντα, τον Φεβρουάριο του 2014, αποκήρυξε την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Ανατολής, εξαιτίας της σύγκρουσης της τελευταίας με την Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία. Η σύνθεση των μελών της προέρχεται από πολλές παραστρατιωτικές οργανώσεις, όπως την Αλ Κάιντα του Ιράκ, το Συμβούλιο της Σούρα των Μουτζαχεντίν και άλλες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments