Πολιτική

Πολάκης μαινόμενος κατά Τσιόδρα – Τι επιστημονικές μπούρδες είναι αυτές κύριε Σωτήρη μου;

Πολάκης μαινόμενος κατά Τσιόδρα – Τι επιστημονικές μπούρδες είναι αυτές κύριε Σωτήρη μου;
Πολάκης Τσιόδρας: Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας καταφέρθηκε κατά του επικεφαλής της ομάδας των λοιμωξιολόγων σε ομιλία του στη Βουλή.

Ο Παύλος Πολάκης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, καταφέρθηκε εναντίον του Σωτήρη Τσιόδρα και της υπόλοιπης επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό με ομιλία του στη Βουλή. Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι «οι πραγματικοί επιστήμονες δεν υποκύπτουν σε πολιτικές πιέσεις και οδηγίες». Μάλιστα, τους κατηγόρησε ότι λειτουργούν ως όργανα «πολιτικής προπαγάνδας» και ότι αλλάζουν τις επιστημονικές τους απόψεις για να εξυπηρετήσουν το κυβερνητικό σχέδιο εις βάρος της υγείας των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι οι επιστήμονες της επιτροπής δέχθηκαν να αλλάξουν τις εισηγήσεις τους σε τουλάχιστον τρία κρίσιμα ζητήματα -άνοιγμα σχολείων, τουρισμού και γηπέδων- για την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών.

«Να ρωτήσω τον φίλτατο Σωτήρη. Τον Τσιόδρα εννοώ. Ισχύει ή όχι ότι η επιστημονική επιτροπή άλλαξε με πολιτική εντολή την άποψή της σε τρία θέματα; Στο άνοιγμα των σχολείων, στο άνοιγμα του τουρισμού και στο άνοιγμα των γηπέδων;» είπε ο κ. Πολάκης για να συνεχίσει «η επιτροπή είχε πάρει αρνητική θέση για αυτά τα ζητήματα και την άλλαξε υποκύπτοντας σε πολιτικές πιέσεις. Εγώ δεν λέω ότι έχει πολιτική ευθύνη μια επιτροπή. Η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη. Όμως οι πραγματικοί επιστήμονες δεν υποκύπτουν σε πολιτικές πιέσεις και οδηγίες. Λένε και επιμένουν στις απόψεις τους. Είναι ισχυρή η καταγγελία που κάνω. Έφυγαν άτομα από την επιτροπή γιατί δεν άντεξαν αυτές τις παρεμβάσεις».

Ο κ. Πολάκης σχολιάζοντας την σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρωθυπουργός με τον κ. Τσιόδρα είπε: «Τι είναι αυτό που ακούσαμε σήμερα; Ότι τα μικρά παιδιά δεν κολλάνε. Τι επιστημονικές αρλούμπες είναι αυτές κ. Σωτήρη μου; Δεν μπορώ να βλέπω την ιατρική επιστήμη να μπαίνει στην υπηρεσία της πολιτικής προπαγάνδας. Δεν θα δουλευόμαστε εδώ μέσα με επιστημονικές αρλούμπες».

Να σημειώσουμε ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το μεσημέρι της Πέμπτης όταν ανακοινώθηκε το γενικό lockdown. Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός ακόμα και στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο είχε αναφερθεί στον κ. Τσιόδρα και κατήγγειλε τις επιθέσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση, ενώ σάλος είχε ξεσηκωθεί μετά τη δήλωση του λοιμωξιολόγου ότι δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις αυτή την περίοδο στα λεωφορεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments