Ελλάδα

Εκκλησίες lockdown: Πώς θα λειτουργούν από το Σάββατο – Αναβάλλονται γάμοι, βαπτίσεις

Εκκλησίες lockdown: Πώς θα λειτουργούν από το Σάββατο – Αναβάλλονται γάμοι, βαπτίσεις
Εκκλησίες lockdown: Η απόφαση της κυβέρνησης για τη νέα καραντίνα φέρνει αναβολές σε γάμους και βαπτίσεις. Πώς θα γίνονται κηδείες και λειτουργίες.

Το lockdown επηρεάζει και τη λειτουργία των εκκλησιών. Η Ιερά Σύνοδος αναμένεται τις επόμενες ώρες να κυκλοφορήσει και ανακοίνωση σε σχέση με τα νέα μέτρα για να αποφευχθεί η μετάδοση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα μέτρα της κυβέρνησης, τις επόμενες ημέρες και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου όπου η χώρα θα βρίσκεται σε lockdown, οι λειτουργίες μέσα στις εκκλησίες θα γίνονται κανονικά χωρίς πιστούς. Παρουσία θα έχουν μόνο οι ιερείς και οι διορισμένοί ψάλτες.

Από ό, τι φαίνεται, πολλοί γάμοι που έχουν κλειστεί για το διάστημα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα χρειαστεί να αναβληθούν με τους μελλόνυμφους να πρέπει να τους μεταθέσουν σε άλλες ημερομηνίες, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις βαπτίσεις. Οι κηδείες θα τελούνται αποκλειστικά και μόνο με την παρουσία εννέα ατόμων. Θυμίζουμε ότι για να πάει κανείς σε κηδεία χρειάζεται να στείλει μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 5.

Αποστολή SMS

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:
  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone GR, Wind). Προκειμένου να κάνουν χρήση της υπηρεσίας 13033 οι πολίτες με συσκευή που έχει κάρτα SIM δικτύου του εξωτερικού, μπορούν να προμηθευτούν μια σύνδεση καρτοκινητού από τα σημεία πώλησης των παρόχων. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της υπηρεσίας 13033 είναι δωρεάν.

Τα μηνύματα του 13033 αφορούν αποκλειστικά σε επιβεβαίωση κατ’ εξαιρεση μετακίνησης. Το 13033 δεν στέλνει μηνύματα που παραπέμπουν σε εγκατάσταση λογισμικού ή σε ιστοσελίδα άλλη από το forma.gov.gr.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments