Ελλάδα

Σέρρες κορωνοϊός: Δεν εμφανίστηκε κανείς στην διαμαρτυρία για το lockdown

Σέρρες κορωνοϊός: Δεν εμφανίστηκε κανείς στην διαμαρτυρία για το lockdown
Σέρρες κορωνοϊός: Στο σημείο βρισκόταν μια παρέα νεαρών που όμως υποστήριξαν που δεν ήταν στην πλατεία γι' αυτό τον λόγο.

Κάλεσμα για συγκέντρωση κατά του lockdown είχε απευθυνθεί σε πολίτες των Σερρών, ωστόσο όπως προέκυψε, δεν συμμετείχε κανείς.

Σύμφωνα με το diktyotv.gr, αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους για τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας στην πλατεία Ελευθερίας το απόγευμα της Παρασκευής, όπου ήταν προγραμματισμένη και η διαμαρτυρία. Στο σημείο βρισκόταν μια παρέα νεαρών που όμως υποστήριξαν που δεν ήταν στην πλατεία γι’ αυτό τον λόγο. Οι αστυνομικοί είδαν τα sms όλων όσοι βρέθηκαν στην πλατεία και αμέσως μετά τους ζήτησαν να αποχωρήσουν καθώς απαγορεύεται η συγκέντρωση και η στάση στον συγκεκριμένο χώρο.

Δείτε το βίντεο:

Aντίθετα το απόγευμα νέα επεισόδια σημειώθηκα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μπλόκο στη συγκέντρωση που ήταν να πραγματοποιήσουν σήμερα το απόγευμα Αρνητές του κορωνοϊού στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης έβαλε η Ελληνική Αστυνομία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν επί τόπου προκειμένου να αποτρέψουν τον συνωστισμό πολιτών και την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης.Περίπου 150 με 200 συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν είναι αναγκαίο το δεύτερο lockdown, ούτε και η χρήση μάσκας. Τότε δεκάδες αστυνομικοί και διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν τους διαδηλωτές, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν φορούσαν μάσκες, προκειμένου να διαλύσουν τη συγκέντρωση και να επιβάλουν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος. Εκεί σημειώθηκε η πρώτη ένταση με πολίτες που δεν φορούσαν μάσκα, οι οποίοι ζητούσαν εξηγήσεις

Διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και μπογιές προς τους αστυνομικούς και εκείνοι απάντησαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Λίγο λεπτά μετά τις 19:00 το συγκεντρωμένο πλήθος διασκορπίστηκε και τα πνεύματα ηρέμησαν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments