Τεχνολογία

WhatsApp: Νέα λειτουργία εξαφανίζει μηνύματα

WhatsApp: Νέα λειτουργία εξαφανίζει μηνύματα
WhatsApp: Η νέα αυτή λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να ορίσουν τι θέλουν να κάνουν με κάθε μεμονωμένη συνομιλία.

Νέα λειτουργία «εξαφάνισης» μηνυμάτων θα προσφέρει το WhatsApp σε εκείνους που χρησιμοποιούν την εν λόγω εφαρμογή και επιθυμούν να μειώσουν το ψηφιακό τους αποτύπωμα.

«Ξεκινάμε με επτά ημέρες, επειδή πιστεύουμε ότι προσφέρει σιγουριά ότι οι συνομιλίες δεν είναι μόνιμες, ενώ παραμένει πρακτικό, ώστε να μην ξεχνάτε για τι συζητούσατε», εκφράζει η εταιρεία σε σχετική της ενημέρωση η οποία κυκλοφόρησε από την Πέμπτη. Έτσι, το WhatsApp θα επιτρέπει στους χρήστες να ορίσουν μια επιλογή για κάθε μεμονωμένη συνομιλία στην οποία συμμετέχουν, ώστε να γίνεται αυτόματη διαγραφή μηνυμάτων επτά ημέρες μετά την ολοκλήρωσή τους.

«Ενώ είναι υπέροχο να διατηρούμε αναμνήσεις από φίλους και συγγενείς, τα περισσότερα από αυτά που στέλνουμε δεν χρειάζεται να μένουν για πάντα. Στόχος μας είναι να κάνουμε τις συνομιλίες στο WhatsApp μια επαφή που θα σας κάνει να αισθάνεστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πρόσωπο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να παραμένουν για πάντα», συνεχίζει η ανακοίνωση για την εφαρμογή.

Πώς θα μπορούν να «εξαφανισθούν» τα μηνύματα που θέλει ο κάθε ένας χρήστης;

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Guardian, σε αντίθεση με άλλους ανταγωνιστές, το WhatsApp, το οποίο ανήκει στο Facebook, αποφάσισε να μην προσφέρει ευελιξία στους χρήστες. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει επιλογή αλλαγής της διάρκειας αποθήκευσης των μηνυμάτων και η υπηρεσία αφαιρεί επίσης, εικόνες και βίντεο που αποστέλλονται. «Η λίστα αγορών ή η διεύθυνση καταστήματος που λάβατε πριν από λίγες μέρες θα είναι εκεί όσο τη χρειάζεστε και στη συνέχεια, αυτές οι πληροφορίες θα εξαφανίζονται», αναφέρεται.

Τα εξαφανισμένα μηνύματα θα μπορούν να ενεργοποιηθούν πατώντας το όνομα στην κάθε συνομιλία στο επάνω μέρος της οθόνης και στη συνέχεια ο χρήστης θα μετακινείται προς τα κάτω σε μια νέα επιλογή για «εξαφάνιση μηνυμάτων». Με αυτόν τον τρόπο δεν διαγράφονται παλαιότερα μηνύματα και οποιοδήποτε μέλος μιας συνομιλίας μπορεί να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει τη ρύθμιση, αν και σε μια ομαδική συζήτηση μόνο οι διαχειριστές έχουν τον έλεγχο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments