Διεθνή

Αποτελέσματα εκλογών ΗΠΑ: Ολοένα και πιο κοντά στη νίκη ο Μπάιντεν – Θα κάνει διάγγελμα

Αποτελέσματα εκλογών ΗΠΑ: Ολοένα και πιο κοντά στη νίκη ο Μπάιντεν – Θα κάνει διάγγελμα
Αποτελέσματα εκλογών ΗΠΑ: Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών θα απευθυνθεί στον αμερικάνικο λαό, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ότι δεν θα φύγει έτσι εύκολα από τον Λευκό Οίκο.

Ο Τζο Μπάιντεν κρατάει το προβάδισμα σε Νεβάδα, Πενσιλβάνια και Τζόρτζια με αποτέλεσμα να βρίσκεται με το ένα πόδι στον Λευκό Οίκο. Από την άλλη, ο Ντόναλντ Τραμπ διακηρύττει με κάθε τρόπο ότι δεν θα φύγει εύκολα από το Οβάλ γραφείο, χρησιμοποιώντας κάθε θεσμικό ή και μη μέσο που διαθέτει. Άλλωστε, οπλισμένοι υποστηρικτές του έχουν βρεθεί έξω από εκλογικά κέντρα για να διαμαρτυρηθούν κυρίως για την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων και όχι μόνο. Άλλωστε, έχει γίνει γνωστό από τους ίδιους ότι δέχθηκαν email τις προηγούμενες μέρες για να «υπερασπιστούν» τον πρόεδρο από τους υπεύθυνους της καμπάνιας του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα.

Να σημειώσουμε ότι με βάση τα στοιχεία του Associated Press, ο Μπάιντεν χρειάζεται μόλις 6 εκλέκτορες για να φτάσει στο «μαγικό» νούμερο 270 που του χαρίζει τη νίκη. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών ανακοίνωσε ότι θα μιλήσει στον αμερικανικό λαό του βράδυ της Παρασκευής (ξημερώματα ώρα Ελλάδας). Να σημειώσουμε ότι ο Μπάιντεν δεν έχει δηλώσει μέχρι τώρα ότι είναι ο νικητής των εκλογών, αλλά στα μηνύματά του μεταφέρει την αισιοδοξία του για την έκβαση του εκλογικού θρίλερ που είναι σε εξέλιξη από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου.

Νωρίτερα, βέβαια, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, είπε ότι είναι «προφανές» ότι ο Τζο Μπάιντεν «θα κερδίσει τον Λευκό Οίκο» και τον αποκάλεσε «εκλεγμένο πρόεδρο».

Έξω από τα εκλογικά κέντρα, μπορεί κανείς να βρει τόσο κόσμο που επιθυμεί την ήττα του Τραμπ και ψήφισε για αυτό τον Μπάιντεν,  όσο και υποστηρικτές του Μπάιντεν και οπαδούς του Τραμπ. Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο.

Να σημειώσουμε ότι στην Τζόρτζια θα γίνει επανακαταμέτρηση των ψήφων, ενώ στην Πενσιλβάνια έχουν μπει ξεχωριστά κάποια ψηφοδέλτια μετά από εντολή δικαστή για να επανεξεταστούν. Αυτή η πολιτεία που δίνει 20 εκλέκτορες θα κρίνει εν πολλοίς το αποτέλεσμα αφού αν ο Τραμπ δεν την πάρει, τότε δεν μπορεί να φτάσει στους 270. Βέβαια, αν ο Μπάιντεν πάρει τη Νεβάδα (6 εκλέκτορες ή την Τζόρτζια (16 εκλέκτορες), ο ίδιος δεν τη χρειάζεται.

Δείτε ρεπορτάζ από το Open

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments