Διεθνή

Ινδία κορωνοϊός: Τα κρούσματα έφθασαν τα 8,41 εκατομμύρια – Στους 125.000 οι θάνατοι

Ινδία κορωνοϊός: Τα κρούσματα έφθασαν τα 8,41 εκατομμύρια – Στους 125.000 οι θάνατοι
Ινδία κορωνοϊός: Ο απολογισμός των θυμάτων από την πανδημία του ιού φθάνει τους 124.985 νεκρούς.

Τα κρούσματα από τον κορωνοϊό στην Ινδία αυξήθηκαν κατά 47.638 τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τα 8,41 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Η Ινδία είναι εκείνη η χώρα που καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον φονικό ιό στον κόσμο, πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (9,6 εκατομμύρια) καθώς τα κρούσματα βρίσκονται σε τροχιά μείωσης από τον Σεπτέμβριο.

Όμως ειδικοί έχουν προειδοποιήσει πως επαπειλείται νέα αναζωπύρωση, καθώς άρχισε περίοδος μεγάλων ινδουιστικών εορτών. Και να σημειωθεί πως το ίδιο διάστημα όπως αναφέρθηκε παραπάνω, άλλοι 670 ασθενείς υπέκυψαν στις επιπλοκές του κορωνοϊού, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του ιού να φθάνει τους 124.985 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Για την «έκρηξη» κρουσμάτων από τον κορωνοϊό ανησυχεί ο ΠΟΥ

Από την άλλη, και η Ευρώπη γνωρίζει αυτή τη στιγμή μια νέα «έκρηξη» στον αριθμό κρουσμάτων της νόσου Covid-19 καθώς δεν πρέπει να χαλαρώσει τις προσπάθειές της εναντίον της πανδημίας, όπως προειδοποίησε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού παραρτήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καλώντας, ωστόσο, να μην κλείσουν τα σχολεία παρά μόνο ως ύστατο μέτρο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΠΟΥ, «με τη γενικευμένη χρήση της μάσκας και έναν αυστηρό έλεγχο των συναθροίσεων, μπορούμε να σώσουμε περισσότερες από 261.000 ζωές έως τον Φεβρουάριο στην Ευρώπη».

«Παρατηρούμε μια έκρηξη» μολύνσεων με «ένα εκατομμύριο επιπλέον κρούσματα σε μονάχα λίγες ημέρες» στην Ευρώπη και «βλέπουμε επίσης τη θνητότητα να αυξάνεται σιγά σιγά», υπογράμμισε ο Χανς Κλούγκε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε» και «αυτή θα είναι μια περίοδος λίγο δύσκολη, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς σε αυτό», τόνισε.

Δείτε live την εξέλιξη της πορείας του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο:

Σημειώνεται ότι η ζώνη της Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που περιλαμβάνει 53 χώρες μεταξύ αυτών τη Ρωσία, έχει καταγράψει περισσότερα από 11,8 εκατομμύρια κρούσματα και σχεδόν 295.000 θανάτους από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τον πίνακα επιτήρησης του οργανισμού. Μάλιστα, τις τελευταίες εφτά ημέρες, σχεδόν 1,8 εκατομμύρια νέα κρούσματα εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν 19.500 θάνατοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments