Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Σήμερα η συνέντευξη Τύπου για τα Μέσα Μεταφοράς

Αλέξης Τσίπρας: Σήμερα η συνέντευξη Τύπου για τα Μέσα Μεταφοράς
Αλέξης Τσίπρας: Στις 12:30 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, μετά την ακύρωση της ερώτησης στον Μητσοτάκη στη Βουλή.

Εκνευρισμός επικρατεί στην Κουμουνδούρου για την ακύρωση της, προγραμματισμένης για σήμερα, συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακύρωσε την “Ώρα του Πρωθυπουργού” στη Βουλή καθώς σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, “μετά τις ανακοινώσεις για το lockdown παρέλκει η συζήτηση της ερώτησης που έχει καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς”.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σήμερα στις 12:30 θα προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου.

«Μετά το νέο lockdown και την ομολογία της αποτυχίας του, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να βάλει φίμωτρο και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ακυρώνει την αυριανή συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησής μου που αφορά στις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για την αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας», σχολίασε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα σημείωσε: «Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης προτιμά το μονόλογο και τη μονοφωνία των επιχορηγούμενων από τη λίστα Πέτσα ΜΜΕ και δεν θέλει να βρεθεί στη δύσκολη θέση να υπάρχει αντίλογος και επιχειρήματα για τις παλινωδίες που οδήγησαν στο νέο lockdown. Η δημοκρατία όμως, δεν θα μπει σε καραντίνα. Όσο κι αν αυτό ενοχλεί τον κ. Μητσοτάκη. Τα επιχειρήματα θα ακουστούν και θα νικήσουν την προπαγάνδα. Για αυτόν το λόγο αύριο, Παρασκευή, θα παραχωρήσω Συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Έντονες αντιδράσεις και στη Βουλή:

«Η κυβέρνηση το βάζει στα πόδια», σχολίασε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Ραγκούσης. Έκανε λόγο για «δειλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα μέσα στον Ναό της Δημοκρατίας», ενώ μίλησε για «απαράδεκτη» και «αστήρικτη» απόφαση, που βάζει σε καταστολή τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και του διαλόγου.

Υπενθυμίζεται ότι η επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό, με θέμα «η κυβέρνηση, χωρίς σχέδιο ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών, αφήνει τους πολίτες να συνωστίζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας», είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί σήμερα στην Ολομέλεια. Ακολουθούν τα κεντρικά σημεία της ερώτησης:

  • Οι αστικές συγκοινωνίες παραμένουν χωρίς ενίσχυση και χωρίς καν σχέδιο ενίσχυσης και λειτουργίας υπό συνθήκες εκτάκτου ανάγκης.
  • Τα φαινόμενα συνωστισμού των πολιτών στα ΜΜΜ αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.
  • Η κατάσταση προκαλεί μεγάλους υγειονομικούς κινδύνους για τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ και για το επιβατικό κοινό.
  • Το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρεται στο επιβατικό κοινό είναι κατώτερο των τρεχουσών έκτακτων αναγκών. Παραμένει στάσιμο σε σχέση με την περίοδο πριν την πανδημία και πάντως σε χειρότερο επίπεδο από αυτό που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments