Ελλάδα

Κορωνοϊός ΑΧΕΠΑ: Γέμισε με περιστατικά το νοσοκομείο

Κορωνοϊός ΑΧΕΠΑ: Γέμισε με περιστατικά το νοσοκομείο
Κορωνοϊός ΑΧΕΠΑ: Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη, καθώς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι γεμάτο με νοσούντες κορωνοϊού.

Στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη στρέφεται το ενδιαφέρον όλων, όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Η πόλη βρίσκεται ήδη εδώ και μέρες σε lockdown ενώ τα νοσοκομεία εκπέμπουν “SOS”. Ειδικά το ΑΧΕΠΑ, στο οποίο έχουν γεμίσει όλα τα κρεβάτια Covid μετά την εφημερία της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, το νοσοκομείο έχει φτάσει στα όριά του, καθώς για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας όλα τα κρεβάτια Covid του γέμισαν. Το ΑΧΕΠΑ επιβαρύνθηκε τις τελευταίες ώρες καθώς μετά την χθεσινή γενική εφημερία έγιναν ακόμη 60 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό.

Συνολικά στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 180 ασθενείς με Sars-Cov-2 ενώ ακόμη 24 βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυτή τη στιγμή η διακομιδή 5 περιπτώσεων στον νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» ενώ άλλοι πέντε θα μεταφερθούν σήμερα στο «Γ. Γεννηματάς». Το πρωί της Κυριακής ξεκινά η εκκένωση της νευρολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ με τους ασθενείς να μετακινούνται στο 424 ενώ αύριο θα μεταφερθούν και οι ασθενείς από την ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου στο ψυχιατρείο στη Σταυρούπολη προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για νοσηλείες Covid.

Την ίδια ώρα σχεδιάζεται η μεταφορά ασθενών από το νοσοκομείο «Άγιος Πάυλος» στην ιδιωτική κλινική «Σαραφιανός» για να μπορέσει το νοσοκομείο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης να φιλοξενήσει περιστατικά Covid. Σημειώνεται ότι σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης βεβαιώθηκαν συνολικά 560 κρούσματα από τα 2.556 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Ανακοινώνουμε 2.556 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 54.809, εκ των οποίων το 54.3% άνδρες.

  • 4.386 (8.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 15.400 (28.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 207 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 45 (21.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 315 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 34 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 749 θανάτους συνολικά στη χώρα. 298 (39.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments