Διεθνή

Σαρώνει την Ευρώπη ο κορωνοϊός καταρρίπτοντας τα ρεκόρ

Σαρώνει την Ευρώπη ο κορωνοϊός καταρρίπτοντας τα ρεκόρ
Ευρώπη κορωνοϊός: Κρίσιμη η κατάσταση σε πολλές χώρες της Ηπείρου.

Το ένα μετά το άλλο καταρρίπτει τα ρεκόρ στην Ευρώπη ο κορωνοϊός που εκτός από δέος προκαλεί και επεισοδιακές αντιδράσεις εναντίον των περιοριστικών μέτρων που παίρνουν αναγκαστικά οι κυβερνήσεις για να βάλουν φρένο στην εξάπλωση του. Στην γηραιά ήπειρο, νοσοκομεία ασφυκτιούν, εντατικές γεμίζουν, και οι γιατροί έχουν ξεπεράσει τα όρια τους.

Στη Γαλλία, ασθενείς με covid-19 μεταφέρονται για νοσηλεία από τη μία πόλη στην άλλη καθώς τα νοσοκομεία αγωνίζονται ν’ αντεπεξέλθουν στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.»Υπό έλεγχο» παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού που καταγράφονται μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Παιδείας Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ που θέλει «να αποφύγει πάση θυσία» το κλείσιμο των λυκείων και θα ενισχυθεί εφεξής το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Κρίσιμη η κατάσταση και στην Ισπανία όπου γεμίζουν οι μονάδες εντατικής θεραπείας και υπάρχει έντονη ανησυχία για τις αντοχές του συστήματος υγείας. Θλιβερό ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων καταγράφουν για άλλη μία φορά Γερμανία και Ιταλία. Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα αυστηρότερα μέτρα σε 4 περιοχές της χώρας και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Στη Δανία, θανάτωσαν μαζικά εκατομμύρια ζώα μινκ, καθώς οι αρχές ανησυχούν πως η μετάλλαξη στελέχους του κορωνοϊού θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο, μελλοντικά εμβόλια. Γερμανία, Τσεχία, Ουκρανία οδεύουν με ταχείς ρυθμούς προς νέες επιδόσεις ακολουθώντας άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ στις αντιδράσεις για τα περιοριστικά μέτρα προστέθηκαν τα βίαια επεισόδια με την αστυνομία σε διαδήλωση στην Σλοβενία.

Ρεκόρ 20.582 νέων κρουσμάτων στη Ρωσία

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι πολύ νωρίς να αξιολογηθεί πόσο αποτελεσματικοί είναι οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό χωρίς lockdowns, Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι ανησυχητική και ότι αρχές θα λάβουν μέτρα ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η κατάσταση, «Η τάση είναι ανησυχητική, η πανδημία εξελίσσεται», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 21.506 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 619.089 ως εδώ. Το ίδιο διάστημα, άλλοι 166 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να ξεπερνά πλέον τους 11.000 θανάτους και να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 11.096. να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη ημέρα που καταγράφεται ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στη γειτονική Αυστρία τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, έφτασαν τα 6.464. Η Αυστρία έχει επιβάλει νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και το κλείσιμο των καφέ, των μπαρ και των εστιατορίων, πέραν της υπηρεσίας take-away, καθώς η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων προκαλεί την υπερφόρτωση των νοσοκομείων.

Το ουκρανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 201 ασθενείς — πρόκειται για ρεκόρ — ενώ το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν 9.721 κρούσματα. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στην Ουκρανία ως αυτό το στάδιο ανέρχεται σε 8.125 νεκρούς επί συνόλου 440.188 μολύνσεων.

Η Ουγγαρία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 4.709 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού το 24ωρο που πέρασε, ανακοίνωσε η ουγγρική κυβέρνηση, ενώ ο πρωθυπουργός της Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να αποφύγει το κλείσιμο των σχολείων όσο αυτό είναι δυνατό, αλλά κάποιες ιατρικές επεμβάσεις θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν καθώς οι κλίνες των νοσοκομείων γεμίζουν με ασθενείς.

Τα βίαια επεισόδια στη Σλοβενία

Διαδήλωση εναντίον των περιοριστικών μέτρων με σκοπό την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στη Σλοβενία εκτραχύνθηκε χθες Πέμπτη το βράδυ με βίαια επεισόδια να ξεσπούν και την αστυνομία να επεμβαίνει για να διαλύσει το πλήθος κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και άλλων κατασταλτικών μέσων.

Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά το κτίριο του κοινοβουλίου και κάποιοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που τους προειδοποιούσαν ότι παραβίαζαν τα μέτρα εναντίον της πανδημίας. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, που έκαναν χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση.

Στα επεισόδια, που διήρκεσαν πάνω από δύο ώρες σε μέρος του κέντρου της πόλης, τραυματίστηκαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο. «Περίπου δέκα αστυνομικοί» τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας οι περισσότεροι από πέτρες που πέταξαν διαδηλωτές. Δέκα διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Μπροστά στην πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού (συνολικά 41.000 επί συνολικού πληθυσμού δύο εκατομμυρίων) η κυβέρνηση επέβαλε τον περασμένο μήνα ξανά περιοριστικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων της απαγόρευσης της κυκλοφορίας πλην περιπτώσεων που είναι απολύτως αναγκαίο, του κλεισίματος των σχολείων και των εμπορικών καταστημάτων που δεν χαρακτηρίζονται απαραίτητα.

Στη Βρετανία συνελήφθησαν 104 κάτοικοι του Λονδίνου για παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται κατά της εξάπλωσης της COVID-19. Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου «περιμένει» και άλλους παραβάτες καθώς η αστυνομική επιχείρησή της συνεχίστηκε στη διάρκεια της νύχτας. Η Ρουμανία θα επιβάλει πανεθνική νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και θα κλείσει όλα τα σχολεία για 30 ημέρες από τη Δευτέρα αφού είδε ότι ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων διπλασιάστηκε σε δύο εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Η χώρα έχει από τις λιγότερο ανεπτυγμένες υποδομές υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και καταγράφει από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Μέσα σε διάστημα 24 ωρών, επιβεβαιώθηκε αριθμός ρεκόρ 9.714 κρουσμάτων, ενώ περίπου 1.000 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, διπλάσιοι σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments