Θέσεις Εργασίας

Προκήρυξη ΟΑΕΔ: Νέες προσλήψεις στο ΚΕΚ Ιωαννίνων

Προκήρυξη ΟΑΕΔ: Νέες προσλήψεις στο ΚΕΚ Ιωαννίνων
Προκήρυξη ΟΑΕΔ: Η εν λόγω ανακοίνωση αφορά στην πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στο ΚΕΚ Ιωαννίνων.

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) έχει προκηρύξει νέες θέσεις εργασίας που αφορούν στο ΚΕΚ Ιωαννίνων.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, προκήρυξη για την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στο ΚΕΚ Ιωαννίνων, για την υλοποίηση τεσσάρων προγραμμάτων κατάρτισης εξήντα μελών του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, με τίτλο: «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Κατάρτισης Καλλιέργειας Κρόκου» (συνολικής διάρκειας 240 ωρών).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού πατώντας εδώ.

Παράλληλα, όσοι επιθυμούν να μαθαίνουν τα νέα του ΟΑΕΔ, μπορούν να μπουν στην ενότητα «Νέα και Ανακοινώσεις» στην ιστοσελίδα του.

Ο ρόλος του ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ εδράζεται σε τρεις πυλώνες λειτουργίας: την προώθηση στην απασχόληση, την ασφάλιση της ανεργίας και την κοινωνική προστασία της μητρότητας και της οικογένειας, και την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Αποτελεί τη δημόσια αρχή και κεντρική δομή διαχείρισης:

 • των ενεργητικών πολιτικών αγοράς εργασίας για την ανάσχεση της ανεργίας, για την προώθηση της απασχόλησης και την επαγγελματική κατάρτιση ανέργων και εργαζομένων,
 • των παθητικών πολιτικών που αφορούν σε μέτρα ασφάλισης της ανεργίας (βασικό επίδομα ανεργίας) και άλλων επιδομάτων και παροχών κοινωνικής προστασίας (μητρότητας, λειτουργία Βρεφονηπιακών Σταθμών ΟΑΕΔ) και
 • των ενεργητικών πολιτικών για την αρχική επαγγελματική εκπαίδευση σε συνδυασμό με την πρακτική άσκηση (σύστημα Μαθητείας).

Οι άξονες της πολιτικής του ΟΑΕΔ συνοψίζονται στους εξής:

 • Προώθηση της Απασχόλησης, με προγράμματα μείωσης α) του μισθολογικού κόστους εργασίας, β) του μη μισθολογικού κόστους εργασίας μέσω της επιχορήγησης των ασφαλιστικών εισφορών, διευκολύνοντας τη μετάβαση στην εργασία, με έμφαση στις ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, καθώς και σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.
 • Συνεργασία με κοινωνικούς και τοπικούς φορείς σε τοπικά προγράμματα απασχόλησης με κεντρικό ρόλο των Κ.Π.Α.2 του ΟΑΕΔ.
 • Υπηρεσίες Συμβουλευτικής.
 • Προώθηση της προσαρμοστικότητας εργαζομένων και επιχειρήσεων με παράλληλο στόχο τη διατήρηση της απασχόλησης.
 • Θεσμός Μαθητείας των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) στο σύνολο του εκπαιδευτικού έργου του ΟΑΕΔ.
 • Λειτουργία Βρεφονηπιακών Σταθμών.
 • Σύζευξη Προσφοράς και Ζήτησης Εργασίας με την υποστήριξη εργασιακών συμβούλων αλλά και ηλεκτρονικά, μέσω της νέας διαδικτυακής πύλης (portal) του Οργανισμού.
 • Δίκτυο EURES για τη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments