Ελλάδα

Θεσσαλονίκη διακοπή ρεύματος: Είκοσι κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ

Θεσσαλονίκη διακοπή ρεύματος: Είκοσι κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ
Θεσσαλονίκη διακοπή ρεύματος: Χωρίς ρεύμα το κέντρο της πόλης μετά από βλάβη. Δεκάδες εγκλωβισμένοι σε ασανσέρ.

Χωρίς ρεύμα έμειναν πολλά σπίτια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εξαιτίας βλάβη σε μετασχηματιστή. Η πυροσβεστική δέχτηκε περίπου είκοσι κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ πολυκατοικιών. Η διακοπή συνέβη περίπου στις 14.45, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση από την ΔΕΔΔΗΕ η βλάβη θα αποκατασταθεί γύρω στις 17.00.

Σύμφωνα με το τηλεφωνικό τεχνικό κέντρο του ΔΕΔΔΗΕ η διακοπή ρεύματος αφορά στο ευρύτερο κέντρο της πόλης όπως τις οδούς Αγίας Σοφίας και Εγνατία, τη Λ. Νίκης, την Μοναστηρίου, Τσιμισκή, Αγίου Δημητρίου κ.ά. Τρία συνεργεία της Πυροσβεστικής επιχείρησαν σε επτά περιπτώσεις.

Όπως και κάθε άλλο μηχάνημα κατασκευασμένο από τον άνθρωπο, το ασανσέρ σας μπορεί να παρουσιάσει και αυτό αστοχίες ή βλάβες. Επιπροσθέτως, εξαρτάται άμεσα από το ηλεκτρικό ρεύμα για να λειτουργήσει. Όλα αυτά συνεπάγονται μεγάλες πιθανότητες να σταματήσει ο ανελκυστήρας τη λειτουργία του ξαφνικά και απροειδοποίητα.

Οι λόγοι που μπορούν να διακόψουν την λειτουργία ενός ανελκυστήρα είναι συνοπτικά οι ακόλουθοι:

  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Υπερφόρτωση (περισσότερα από το επιτρεπόμενο όριο άτομα ή μεταφορά φορτίων.
  • Βλάβες του ανελκυστήρα, οι οποίες είναι κυρίως ηλεκτρολογικής φύσεως
  • Μηχανική καταπόνηση του ανελκυστήρα όπως π.χ.αντικείμενο που εισέρχεται στο διάκενο κατά τη μεταφορά.

Τα εγκλωβισμένα άτομα είναι σε ασφαλές περιβάλλον με επαρκή εξαερισμό όσο είναι εγκλωβισμένοι και συνεπώς δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, βιασύνης, ρίσκου ή επιπολαιότητας. Την ευθύνη για τον απεγκλωβισμό έχει το Πυροσβεστικό Σώμα. Ο λόγος είναι ότι μπορεί να επέμβει άμεσα σε τέτοια περιστατικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments