Τεχνολογία

Τα 3 σημεία που δεν πρέπει ποτέ να αφήνεις το κινητό σου

Τα 3 σημεία που δεν πρέπει ποτέ να αφήνεις το κινητό σου
Όπως φαίνεται πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί με την χρήση του κινητού.

Τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία, με αποτέλεσμα το κινητό μας τηλέφωνο να έχει γίνει προέκταση του χεριού μας, αφού όλα μπορούμε να τα κάνουμε μέσω αυτού. Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε λίγο περισσότερο προσεκτικοί με την χρήση του. Τόσο στο πόση ώρα μιλάμε σε αυτό, όσο και στη χρήση των κοινωνικών δικτύων, η οποία πολλές φορές είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάποια μέρη στα οποία δεν πρέπει να βάζουμε το κινητό μας. ​Ποια είναι αυτά;

Η τσέπη

Είναι με σιγουριά ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη μας. Σύμφωνα με έρευνες η τσέπη είναι το χειρότερο μέρος που μπορούμε να βάλουμε το κινητό μας. Κι αυτό γιατί όταν το κινητό είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο και βρίσκεται στην τσέπη μας, η ακτινοβολία είναι 2-7 φορές μεγαλύτερη από το αν είναι τοποθετημένο στην τσάντα.

Το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου

Είτε οι πολύ υψηλές είτε οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είναι οι χειρότερες για ένα κινητό. Είναι, λοιπόν, λάθος να βάζεις το κινητό στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου καθώς μπορεί να χαθούν δεδομένα αλλά και να φθαρεί η μπαταρία, σύμφωνα με το Time.

Στο μπάνιο

Είναι το σημείο του σπιτιού που δεν πρέπει να βάζεις ποτέ το κινητό σου. Κι αυτό γιατί τα μικρόβια μπορεί να είναι παντού, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Applied and Environmental Microbiology, και να μεταφερθούν από τις βρώμικες επιφάνειες στο κινητό σου.

Πώς να βρω σβησμένα μηνύματα στο κινητό

Kαι επειδή το κινητό το χρησιμοποιούμε και για επαγγελματικούς λόγους μπορεί να διαγράψουμε κατά λάθος κάποιο μήνυμα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται πανικός καθώς για όλα υπάρχει λύση. Είτε τρέχετε Android Oreo, Nougat ή μια παλαιότερη έκδοση, μπορείτε να ανακτήσετε τα διαγραμμένα μηνύματα σας με το σωστό λογισμικό – υπό τον όρο ότι το συγκεκριμένο τμήμα της μνήμης στο τηλέφωνό σας, δεν έχει αντικατασταθεί από μια ενημερωμένη εφαρμογή, λήψη αρχείου ή κάτι άλλο.

Υπάρχουν πολλά προγράμματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Σύμφωνα με το gizchina.com, το MobiKin Doctor for Android είναι ένα δυνατό και απλό στην χρήση πρόγραμμα και θα σας ενημερώσουμε λίγο για την διαδικασία. Πρώτα, κατεβάστε το πρόγραμμα για τον υπολογιστή σας – υπάρχουν εκδόσεις για Windows ή Mac.

Αφού εγκαταστήσετε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας και συνδέσετε τη συσκευή, θα σας ζητηθεί να επιτρέψετε την πρόσβαση της MobiKin στο τηλέφωνό σας. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, θα δείτε μια προεπισκόπηση των SMS σας στην κύρια οθόνη του προγράμματος. Η ανάκτηση των δεδομένων και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στον υπολογιστή σας είναι στιγμιαία. Τα παρακάτω στιγμιότυπα δείχνουν πώς λειτουργεί το λογισμικό.  svg%3E

Βήμα 1: Μόλις συνδέσετε το τηλέφωνό σας, αυτή η οθόνη θα εμφανιστεί αυτόματα. Θα ανιχνεύσει τη συσκευή σας, θα συνδεθεί σε αυτήν και θα σας ενημερώσει πότε η διαδικασία είναι έτοιμη για εκκίνηση. Μπορείτε επίσης να δείτε από την οθόνη ότι το MobiKin μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποκατάσταση καρτών Android SD και ως Super Toolkit. svg%3E Βήμα 2: Μόλις συνδεθεί, θα εμφανιστούν τα δεδομένα του τηλεφώνου σας, όπως το μοντέλο, η έκδοση του συστήματος κ.λπ. και θα σας δοθεί η επιλογή του είδους των δεδομένων που θέλετε να ανακτήσετε. Όπως μπορείτε να δείτε από το παραπάνω στιγμιότυπο, έχετε πολλές επιλογές για να ανακτήσετε: επαφές, φωτογραφίες, μηνύματα, αρχεία καταγραφής κλήσεων, φωτογραφίες, βίντεο, ήχο και έγγραφα. Επιλέξτε ‘Μηνύματα’ και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο. Τα δεδομένα σας ανακτώνται σε λίγα λεπτά και εμφανίζονται όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο. Εδώ έχουμε επιλέξει όλες τις κατηγορίες, αλλά αν έχετε επιλέξει μόνο “Μηνύματα”, θα δείτε μόνο αυτή την ενότητα. svg%3E

Βήμα 3: Επιλέξτε τα sms που θέλετε να ανακτήσετε και στη συνέχεια επιλέξτε Ανάκτηση. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα τα δεδομένα θα ανακτηθούν απο το κινητό σας.

Βήμα 4: Μόλις ανακτήσετε τα δεδομένα σας, θα σας ζητηθεί να τα αποθηκεύσετε απευθείας στον υπολογιστή σας. Επιλέξτε ή δημιουργήστε ένα φάκελο στον οποίο θέλετε να αποθηκεύονται τα μηνύματά σας, αποθηκεύστε και τελειώσατε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments