Ελλάδα

Ανατροπή με τα sms στο 13033 – Μπαίνει όριο στις μετακινήσεις

Ανατροπή με τα sms στο 13033 – Μπαίνει όριο στις μετακινήσεις
Μια μεγάλη αλλαγή έρχεται στο 13033 σε σχέση με την πρώτη φάση της καραντίνας.

Εδώ και τρεις ημέρες η χώρα έχει μπει και πάλι σε καραντίνα. Τα περισσότερα καταστήματα έχουν κλείσει και φυσικά έχει επιστρέψει το SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών. Αυτά που ίσχυαν δηλαδή και κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας. Ωστόσο όπως και τότε έτσι και τώρα υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα. Τι γίνεται αν ένας πολίτης στέλνει μεν SMS και λαμβάνει τη σχετική άδεια, αλλά το κάνει συνέχεια με αποτέλεσμα να είναι για αρκετή ώρα εκτός του σπιτιού του ; Η κυβέρνηση έχει πάρει τα μέτρα της σχετικά με αυτό το ζήτημα και αναμένεται να φέρει μια σημαντική αλλαγή σε όσα γνωρίζαμε.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης ήταν καλεσμένος στον ΑΝΤ1 και φυσικά δέχτηκε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τα SMS. Μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι το 13033 θα κόβει μετακινήσεις αν το σύστημα δει πολλές μετακινήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή. Βέβαια ακόμα και έτσι αν κάποιος θέλει να βγει ξανά, μπορεί να το κάνει αν έχει δεύτερο ή τρίτο αριθμό τηλεφώνου. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει και η ατομική ευθύνη καθώς ο στόχος είναι να περιοριστούν οι μετακινήσεις στο ελάχιστο.

Ελαστικοί την πρώτη εργάσιμη οι άνδρες της αστυνομίας

Σήμερα είναι και η πρώτη εργάσιμη ημέρα του δεύτερου lockdown. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί εργαζόμενοι να μην έχουν εξασφαλίσει τα σωστά χαρτιά για την μετακίνηση στην εργασία τους. Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης αποκάλυψε ότι για σήμερα δεν επιβάλλεται πρόστιμα σε περίπτωση μετακίνησης εργαζομένου χωρίς βεβαίωση εργοδότη. Όμως οι εργοδοσίες είναι υποχρεωμένες να εκδώσουν τις σχετικές βεβαιώσεις ισχύος 15 ημερών και ο εργαζόμενος να τις φέρει σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή.

Θυμίζουμε ότι οι μετακινήσεις ελεύθερων επαγγελματιών γίνονται μόνο με τη σχετική βεβαίωση από την ΕΡΓΑΝΗ. Η βεβαίωση σε δημόσια ραντεβού γίνεται μόνο με ραντεβού και το σχετικό μήνυμα. Δεν ζητείται βεβαίωση από την υπηρεσία. Τέλος, οι μετακινήσεις παιδιών στο σχολείο: Από τους γονείς γίνονται με τη σχετική βεβαίωση από το σχολείο, στην οποία και αναγράφεται το όνομα των γονέων και με την αποστολή του σχετικού μηνύματος. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να πάρουν τα αδέλφια τους από το σχολείο, επίσης με την αποστολή του σχετικού μηνύματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments