Ελλάδα

Μαγιορκίνης ενημέρωση: Ευχάριστο νέο το εμβόλιο – Έχουμε πολλές προκλήσεις ακόμα

Μαγιορκίνης ενημέρωση: Ευχάριστο νέο το εμβόλιο – Έχουμε πολλές προκλήσεις ακόμα
Μαγιορκίνης ενημέρωση: Στην καθιερωμένη ενημέρωση ο λοιμωξιολόγος μίλησε για την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα και να έχουμε υπομονή μέχρι να αρχίσει ο εμβολιασμός.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, ξεκίνησε την ενημέρωση με τα σημερινά κρούσματα και μίλησε για την αναγκαιότητα του locdown, παρά τις δυσκολίες που αυτό έχει και τις οικονομικές συνέπειές του. Η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχει συνειδητοποιήσει ότι τα μέτρα είναι αναγκαία, σημείωσε. Ωστόσο αναφέρθηκε στην έξοδο των Αθηναίων και τους κάλεσε να δείξουν υπευθυνότητα και να περιορίσουν τις επαφές τους.

Ακόμα ανέφερε ότι τα ιατρεία και τα νοσοκομεία είναι ασφαλή και οι πολίτες δεν πρέπει να αποφεύγουν να τα επισκέπτονται. Τα τακτικά ιατρεία θα μείνουν ανοιχτά για τις ανάγκες των πολιτών. Εφόσον τα μέτρα εφαρμοστούν περιμένουμε μείωση κρουσμάτων στις επόμενες δύο εβδομάδες, αλλά όχι μείωση των διασωληνωμένων. Για τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ, τα νούμερα θα είναι υψηλά και τις επόμενες ημέρες πρόσθεσε.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γκίκας Μαγιορκίνης που ξεκίνησε με το ευχάριστο νέο της ημέρας, την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer. Τα νέα όπως είπε είναι ενθαρρυντικά αλλά οι προκλήσεις είναι πολλές. Καταραχάς η αύξηση του ιού παγκόσμια δοκιμάζει τις αντοχές των κρατών που επιβάλλουν το ένα μετά το άλλο λοκντάουν.

Επιπλέον είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε υπομονή μέχρι τον εμβολιασμό, και μετά θα επανέλθουμε σταδιακά στην κανονικότητα.

Στη συνέχεια ο λοιμωξιολόγος απαντώντας σε ερώτηση, ανέφερε ότι την κορυφή της επιδημίας θα την δούμε το επόμενο δεκαήμερο.

Περισσότερες ενημερώσεις και με συμμετοχή Κικίλια

Τρεις φορές την εβδομάδα θα γίνονται πλέον οι ενημερώσεις για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας η ενημέρωση θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 18:00. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα συμμετέχει στις ενημερώσεις της Τετάρτης.

Σημειώνεται ότι ειδικά για αυτή την εβδομάδα, η ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη στις 6 το απόγευμα.

Στην ενημέρωση Δευτέρας και Παρασκευής θα συμμετέχουν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments