Ελλάδα

Ματίνα Παγώνη κορωνοϊός: Μπορεί να μη γιορτάσουμε κανονικά ούτε το Πάσχα

Ματίνα Παγώνη κορωνοϊός: Μπορεί να μη γιορτάσουμε κανονικά ούτε το Πάσχα
Ματίνα Παγώνη κορωνοϊός: Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών δεν φάνηκε και τόσο αισιόδοξη για το πότε θα έχουν ξεμπερδέψει με την πανδημία.

Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα φυσικά θα χρειαστεί παράτασή τους δήλωσε τον ΣΚΑΪ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, εκφράζοντας αμφιβολίες αν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα κανονικά. «Θα ξεπεράσουμε τα 3.000 και κρούσματα, μετά κάνα δυο μέρες περίπου θα έχουμε ευθεία και μετά θα υπάρξει μείωση. Γι αυτό πήραμε τα νέα μέτρα γιατί το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει. Χρειάζονται 300 με 500 κρούσματα την ημέρα για να αρθούν τα μέτρα. Και μετά θα γίνει σταδιακή άρση μέτρων. Αν δεν πάνε καλά θα χρειαστεί φυσικά παράταση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τώρα έχουμε και μη COVID περιπτώσεις στα νοσοκομεία» διευκρίνισε, σημειώνοντας ότι το σύστημα δέχεται πίεση. «Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα, θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Από το νέο χρόνο αναμένεται να βγει το εμβόλιο όταν τελειώσει η τρίτη δοκιμαστική φάση. Αν όλα πάνε καλά περίπου τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν όλες οι ομάδες» τόνισε.  «Αν είναι πιο μολυσματικός ο ιός θα αργήσουμε, θα έχουμε περισσότερα κρούσματα και (η πανδημία) θα κρατήσει περισσότερο» δήλωσε δε. «Φέτος θα κάνουμε οικογενειακά τα Χριστούγεννα. Μπορούμε να γιορτάσουμε με μέτρο» τόνισε η κ. Παγώνη.

Ανησυχία για την αύξηση των νεκρών

Μπορεί χθες τα νέα κρούσματα να παρουσίασαν μια σημαντική μείωση, αλλά δεν συνέβει το ίδιο με τον αριθμό των νεκρών και των διασωληνωμένων. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 1.914 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 56.698, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες.

4.429 (7.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15.678 (27.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 228 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 57 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 323 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 35 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 784 θανάτους συνολικά στη χώρα. 316 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα NA έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments