Ελλάδα

Σεισμός Σάμος: Συνεχίζονται οι μετασεισμοί – Νέα δόνηση τα ξημερώματα

Σεισμός Σάμος: Συνεχίζονται οι μετασεισμοί – Νέα δόνηση τα ξημερώματα
Σεισμός Σάμος: Στο «χορό» των Ρίχτερ εξακολουθεί να βρίσκεται το νησί της Σάμου.

Περίπου δέκα ημέρες έχουν περάσει από τον φονικό σεισμό ύψους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ του Αιγαίου, που στοίχισε τη ζωή δύο παιδιών στη Σάμο και 114 πολιτών στη Σμύρνη, ωστόσο οι κάτοικοι δεν μπορούν να ηρεμήσουν, καθώς οι μετασεισμοί συνεχίζονται. Τα ξημερώματα της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου σημειώθηκε νέος σεισμός 3,7 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) η σεισμική ακολουθία στην περιοχή συνεχίζεται. Ο συγκεκριμένος σεισμός “χτύπησε” στις 06:20, σε υποθαλάσσια περιοχή, κοντά στις βόρειες ακτές της Σάμου. H αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ., και επίκεντρο τα 10 χλμ. βόρεια-βορειοδυτικά του νησιού.

Η ενημέρωση του EMSC:

Έκτακτη εκκένωση περιοχών στο νησί:

Την ίδια ώρα, οι καταστροφές στα σπίτια και τα κτίρια, που είναι τεράστιες, αναγκάζουν τις τοπικές Αρχές να προχωρήσουν σε οργανωμένη απομάκρυνση του πληθυσμού υπό τον φόβο ενός ισχυρού μετασεισμού που σύμφωνα με τους επιστήμονες, αναμένεται να φθάσει ακόμη και τα 6 Ρίχτερ.

Σύμφωνα λοιπόν, με έκτακτη ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου:

«Απομακρύνεται οργανωμένα όλος ο πληθυσμός που κατοικεί:

  • όσο αφορά στην πόλη της Σάμου, τμήμα της οδού Ιωάννη Λεκάτη, τμήμα της οδού Εμμανουήλ Σοφούλη, τμήμα της οδού Καπετάν Σταμάτη, όλη η οδός Μνησάρχου και όλη η οδός Βακιρτζή
  • όσο αφορά στην Κοινότητα Βαθέος, στην περιοχή ενορία Χριστού και Αγίας Ματρώνας, στην περιοχή Κοινοτικό Κατάστημα- Αγροτικό Ιατρείο- Σπαθαριά- Παλιάς Αγοράς- Αγίου Αντωνίου και Παναγίας.

Οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών θα στεγαστούν σε ξενοδοχειακά καταλύματα, με την παρούσα απόφαση να κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των πολιτών από τους κινδύνους που διατρέχουν από επαγόμενα του σεισμού κατολισθητικά φαινόμενα και από εκτεταμένες καταρρεύσεις κτιρίων ή στοιχείων τους κατά τη μετασεισμική περίοδο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments