Ελλάδα

Κορωνοϊός ΕΣΥ: Πρόσκληση σε ιδιώτες γιατρούς με μισθό 2000 ευρώ αφορολόγητα

Κορωνοϊός ΕΣΥ: Πρόσκληση σε ιδιώτες γιατρούς με μισθό 2000 ευρώ αφορολόγητα
Κορωνοϊός ΕΣΥ: Η ανάγκη να ενισχυθεί το σύστημα υγείας είναι δεδομένη με τις ομοσπονδίες των εργαζομένων στα νοσοκομεία να ζητούν μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων και νέες μόνιμες προσλήψεις. Το υπουργείο Υγείας προτείνει σε ιδιώτες γιατρούς να συνάψουν σύμβαση με το ΕΣΥ για κάποιους μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ είναι δεδομένη όπως και οι ανάγκες για περισσότερους εργαζομένους προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Το υπουργείο Υγείας προχωράει σε πρόσκληση σε ιδιώτες γιατρούς όλης της χώρας να συνάψουν συμβάσεις με το ΕΣΥ προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους για έξι ή παραπάνω μήνες, καθώς οι προσλήψεις προσωπικού έχουν καθυστερήσει. Για τις υπηρεσίες τους οι γιατροί θα λάβουν μισθό 2000 ευρώ αφορολόγητα.

Τηλεδιάσκεψη Κικίλια με ΠΙΣ

Τόσο το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), όσο και οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη με του υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, επανέλαβαν την πρόθεση των ιδιωτών γιατρών να συνδράμουν με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Ο ΠΙΣ ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να υπογραφεί άμεσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, προκειμένου να μπορέσουν οι ιδιώτες γιατροί να συμβάλλουν με ταχύτατες διαδικασίες στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ, «σύμφωνα με την πρόταση που διατύπωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, οι ιδιώτες γιατροί που θα συνδράμουν στο ΕΣΥ, θα είναι διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά με εστίαση στις ειδικότητες αιχμής για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Η πρόταση του υπουργού Υγείας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, «συμβάσεις για 6 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 6 μήνες. Μηνιαίες αμοιβές 2.000 ευρώ αφορολόγητα, καθώς και αμειβόμενες εφημερίες. Πλήρη ή μερική απασχόληση. Αμοιβές για επίσκεψη κατ’ οίκον, καθώς και αμοιβές για τηλεσυμβουλευτική».

Επίσης στην τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με τον ΠΙΣ, επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρξει καλύτερος συντονισμός όλων των υγειονομικών δυνάμεων, τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και σε τοπικό επίπεδο, μέσω των Ιατρικών Συλλόγων, «δεδομένου ότι βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο της υγειονομικής κρίσης με τον κορονοϊό, ενώ η εξάπλωση του ιού στην κοινότητα είναι ραγδαία.

Γι’ αυτό και ζητήθηκε η συμμετοχή εκπροσώπου των Ιατρικών Συλλόγων στα ΔΣ των νοσοκομείων, όπως άλλωστε προβλέπεται εκ του νόμου». Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζήτησε επίσης από τον υπουργό Υγείας να υπάρξει έκτακτη ενίσχυση των γιατρών του ΕΣΥ, με αύξηση αμοιβών, αλλά και ενίσχυση ειδικά όσων δίνουν καθημερινά τη μάχη με περιστατικά covid-19.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments