Ελλάδα

Pfizer κορωνοϊός: Ποιοι θα το κάνουν πρώτοι

Pfizer κορωνοϊός: Ποιοι θα το κάνουν πρώτοι
Pfizer κορωνοϊός: Το εμβόλιο θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν όλοι οι άνθρωποι στην Ελλάδα. Απλώς θα υπάρχει προτεραιότητα», τόνισε η Αναστασία Κοτανίδου.

Για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο αναμένεται να έρθει σε λίγο καιρό στην Ελλάδα μίλησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας και για τις αντοχές του ΕΣΥ. Ο υπουργός Υγείας, μάλιστα, αναφέρθηκε και στο ποιες ομάδες θα κάνουν πρώτες το πολυαναμενόμενο εμβόλιο κόντρα στον κορονοϊό.

Όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, το εμβόλιο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού θα το κάνουν όλοι οι άνθρωποι στην Ελλάδα, ωστόσο θα ακολουθηθεί η παρακάτω σειρά προτεραιότητας:

 • ιατρικό προσωπικό
 • ευπαθείς ομάδες
 • όλοι όσοι θέλουν να εμβολιαστούν

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε:

«Το εμβόλιο θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν όλοι οι άνθρωποι στην Ελλάδα. Απλώς θα υπάρχει προτεραιότητα πρώτα για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. αργότερα οι ευπαθείς ομάδες, και μετά με τη σειρά τους όλοι οι άνθρωποι που εθελοντικά θέλουν να εμβολιαστούν. Τα εμβόλια που θα έρθουν θεωρούνται ότι είναι απόλυτα ασφαλή και δεν υπάρχει λόγος για διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι τα εμβόλια είναι επικίνδυνα και δεν πρέπει να τα κάνουμε».

Όπως δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, η παρασκευή του εμβολίου για τον κορονοϊό δεν σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες θα πρέπει να σταματήσουμε να τηρούμε τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. «Θα μας δώσει τη δυνατότητα να έρθουμε σε μια μερική κανονικότητα και είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα όχι για να ρίξουμε τις άμυνές μας και να μην προσέχουμε αυτούς του επόμενους μήνες. Το αντίθετο για να πάρουμε κουράγιο και δύναμη και να κάνουμε ακόμη πιο ισχυρή προσπάθεια να προφυλάξουμε τις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους, όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα μέχρις ότου έρθει όχι αυτό, αλλά αυτά τα εμβόλια.

Τα χαρακτηριστικά του εμβολίου

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε σε ορισμένα χαρακτηριστικά του εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας Pfizer και της γερμανικής BioNtech, που μέσα στους επόμενους μήνες θα φτάσει στη χώρα μας. Όπως σημείωσε, το εμβόλιο:

 • είναι δύο δόσεων
 • οι δύο δόσεις γίνονται εντός 30 ημερολογιακών ημερών
 • είναι το 4ο που έρχεται σε συμφωνία η ΕΕ
 • κάθε χώρα της ΕΕ θα προμηθεύεται τον αριθμό εμβολίων που της αναλογεί, με βάση έναν αλγόριθμο και του πληθυσμού της
 • «Αυτήν τη στιγμή εκπονείται και θα σας παρουσιάσω την επόμενη εβδομάδα σημαντικό σχέδιο με κέντρα εμβολιασμού, σημεία εμβολιασμού, είναι ένα πολυσύνθετο πρότζεκτ με πολλές παραμέτρους. Θέλω να ζητήσω άλλη μια φορά να προσέξουμε πολύ αυτούς τους μήνες, να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, να τηρήσουμε τις οδηγίες. Βλέπετε ότι η επιστήμη πάει μαζί με τον άνθρωπο και θέλω να ελπίζω όχι αργά αλλά σύντομα θα έχουμε εμβόλια στην Ευρώπη και στην Ελλάδα» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

  Αναστασία Κοτανίδου: «Δεν υπάρχει λόγος για διασπορά ψευδών ειδήσεων»

  Από την πλευρά της η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής και πνευμονολόγος Αναστασία Κοτανίδου σημείωσε : «Θέλω να προσθέσω ότι το εμβόλιο θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν όλοι οι άνθρωποι στην Ελλάδα. Απλώς θα υπάρχει προτεραιότητα πρώτα για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, αργότερα οι ευπαθείς ομάδες, και μετά με τη σειρά τους όλοι οι άνθρωποι που εθελοντικά θέλουν να εμβολιαστούν. Τα εμβόλια που θα έρθουν θεωρούνται ότι είναι απόλυτα ασφαλή και δεν υπάρχει λόγος για διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι τα εμβόλια είναι επικίνδυνα και δεν πρέπει να τα κάνουμε».

  Γράψτε το σχόλιο σας

  Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments