Ελλάδα

Σούπερ μάρκετ: Τέλος οι πωλήσεις ειδών ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρικών

Σούπερ μάρκετ: Τέλος οι πωλήσεις ειδών ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρικών
Σούπερ μάρκετ: Σκοπός πίσω από την απόφαση αυτή είναι να μην δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Παρελθόν αποτελεί από τα σούπερ μάρκετ η πώληση διαρκών αγαθών. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, υπεγράφη σήμερα το πρωί η απόφαση για την απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών  από τα σούπερ μάρκετ, για όσο διάστημα διαρκεί το lockdown. Πρόκειται για αγαθά όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Γεωργιάδης, σκοπός είναι να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι το Σάββατο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του προέδρου της ΕΣΕΕ, Γιώργου Καρανίκα, που έθεσε το σχετικό αίτημα για την απαγόρευση πώλησης από τα σούπερ μάρκετ προϊόντων που δεν είναι πρώτης ανάγκης. Ο κ. Γεωργιάδης έκανε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός εξετάζει το αίτημα να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να στηρίξει το βιβλίο.

Ανέφερε ακόμη ότι στο σχέδιο νόμου που θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής θα υπάρχει διάταξη με την οποία θα δίνεται το δικαίωμα στους φορείς των λαϊκών αγορών να επιλεγούν ποιες έξι ημέρες της εβδομάδας θέλουν να δουλέψουν, αποφασίζοντας έτσι οι ίδιοι αν θέλουν να έχουν ρεπό Σάββατο ή Κυριακή.

Πότε λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ:

Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας τους, είναι ανοιχτά καθημερινά έως τις 20:30, ενώ προβλέπεται η λειτουργία τους και τα Σαββατοκύριακα, προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού. Μέσα στα καταστήματα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 10 τ.μ. (4 άτομα 20-100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον), ενώ προβλέπεται ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια. Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή 15 Νοεμβρίου οι υπεραγορές τροφίμων καθώς και κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως 17:00.

Tέλος αξίζει να αναφερθεί ότι από τη στιγμή της ανακοίνωσης της καραντίνας έως και σήμερα οι καταναλωτές φαίνεται πως στα σούπερ μάρκετ στρέφονται στην αγορά ειδών πρώτης ανάγκης και αντισηπτικών. Συγκεκριμένα τα προϊόντα που εμφανίζονται πρώτα σε πωλήσεις αυτές τις ημέρες είναι:

  • Αντισηπτικά μαντηλάκια
  • Υγρά αντισηπτικά
  • Κονσέρβες
  • Όσπρια
  • Αλευριά
  • Οικιακές μικροσυσκευές
  • Τυποποιημένα έτοιμα γεύματα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments