Ελλάδα

Video που κόβει την ανάσα από την κακοκαιρία στην Κρήτη

Video που κόβει την ανάσα από την κακοκαιρία στην Κρήτη
Κακοκαιρία Κρήτη: Κινδύνεψε γυναίκα που ανέβηκε σε στύλο για να σωθεί από το νερό.

Η κακοκαιρία που χτυπάει την Κρήτη έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, ενώ μια γυναίκα κινδύνεψε από την ορμή του νερού. Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε και άλλους ανθρώπους από σπίτια που είχαν μεγάλο πρόβλημα.

Η γυναίκα παρέμενε σκαρφαλωμένη σε στύλο πίσω από την εκκλησία των Μαλίων στον νομό Ηρακλείου μέχρι να δεχτεί τη βοήθεια των διασωστών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost.gr, το ρέμα την έσερνε για 100 μέτρα, εκείνη όμως, ευτυχώw, κατάφερε να σκαρφαλώσει στοn στύλο μέχρι να την κατεβάσουν από εκεί οι διασώστες.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

Την ίδια ώρα ένας ηλικιωμένος βρέθηκε εγκλωβισμένος σε υπόγειο με τους άνδρες της ΕΜΑΚ να επιχειρούν επίσης να τον απεγκλωβίσουν.

Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο:

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Δημοσθένης Μπουντουράκης, μιλώντας στο cretapost.gr, έκανε λόγο για πρωτοφανείς καταστροφές. Απηύθυνε μάλιστα έκκληση στον κόσμο να περιορίσει τις μετακινήσεις του και αν βρίσκεται σε υπόγεια ή ισόγεια να ανέβει σε ανώτερα επίπεδα.

Το νερό έχει πλημμυρίσει τα πάντα στο κέντρο των Μαλλίων. Δείτε βίντεο από κατοίκους:

Το έκτακτο μήνυμα από τις Αρχές για την κακοκαιρία στην Κρήτη

230 κλήσεις για άντληση υδάτων και τη μεταφορά ανθρώπων σε πιο ασφαλή σημεία έχει δεχθεί η Πυροσβεστική. Δείτε το μήνυμα των Αρχών που προειδοποιούν για τη σημερινή μέρα που η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί.

«Αυτή τη στιγμή πρώτο μέλημα είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν τις πρωινές ώρες της 10ης Νοεμβρίου το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων Ηρακλείου Κρήτης έχει δεχθεί 230 κλήσεις κυρίως για αντλήσεις και σε κάποιες περιπτώσεις για μεταφορά ατόμων σε ασφαλές σημείο. Οι περιοχές όπου τα φαινόμενα εκδηλώθηκαν εντονότερα ήταν: Χερσόνησος, Ανισσαράς, Γούβες, Γούρνες, Ανάληψη, Σταλίδα και Μάλια.

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης έχουν τεθεί σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής.

Δεδομένου ότι το φαινόμενο των έντονων βροχοπτώσεων είναι σε εξέλιξη, παρακαλούμε τους συμπολίτες μας στην Περιφέρεια Κρήτης, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments