Ελλάδα

Webex: Ποιες περιοχές αντιμετώπισαν πρόβλημα σήμερα

Webex: Ποιες περιοχές αντιμετώπισαν πρόβλημα σήμερα
Webex: Δεύτερη μέρα τηλεκπαίδευσης και τα προβλήματα συνεχίζουν σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Μετά την αποτυχία να ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση την πρώτη μέρα, τα προβλήματα συνεχίζονται για κάποιες περιοχές, καθώς εκπαιδευτικοί συνεχίζουν και σήμερα Τρίτη να μην έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα Webex. Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, υπάρχουν καταγγελίες εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών που δεν μπόρεσαν να συνδεθούν στην πλατφόρμα το πρωί της Τρίτης, 10 Νοεμβρίου.

Το πρόβλημα εστιάζεται σήμερα ιδίως στην περιφέρεια, και έχουν γίνει αναφορές δυσλειτουργίας σε Κρήτη, Ρόδο, ορισμένες περιοχές της Κέρκυρας, Καρδίτσα, Δράμα, Λευκάδα, Σύρο, κ.α.

Στο μεταξύ, ο χάρτης προβλημάτων του webex σήμερα, δείχνει ότι το σύστημα εμφανίζει προβλήματα ιδίως στην Ελλάδα κι όχι σε άλλες χώρες όπως χτες. Συγκεκριμένα, υπάρχει αδυναμία σύνδεσης με την πλατφόρμα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Υπενθυμίζεται πως η Γ.Γ του υπ. Παιδείας δήλωσε νωρίτερα στην ΕΡΤ πως τα προβλήματα ξεπεράστηκαν, ενώ εντός της ημέρας θα αποσταλούν νέοι σύνδεσμοι και κωδικοί στους εκπαιδευτικούς.

Με τηλεκπαίδευση τουλάχιστον μέχρι 30 Νοεμβρίου

Αποκλειστικά με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι (τουλάχιστον) τις 30 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού. Μάλιστα, βάσει οδηγιών του ΙΕΠ, η τηλεκπαίδευση οφείλει να συνεχίσει με την κάλυψη της νέας ύλης, σε αντίθεση με το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου του 2020, που αξιοποιήθηκε κυρίως για επαναλήψεις.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, διαμορφώνεται έντονη ανησυχία σε εκπαιδευτικούς και γονείς για τη δυνατότητα των σχολικών μονάδων να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και να συνεχίσουν απρόσκοπτα με την κάλυψη νέας ύλης, όταν από τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου η πλατφόρμα διδασκαλίας βγαίνει… off.

Υπουργείο Παιδείας: Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται

Από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης επισημαίνεται ότι σήμερα, δεύτερη ημέρα της τηλεκπαίδευσης σε Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας, βρίσκονται σε λειτουργία 40.000 και πλέον ψηφιακές τάξεις, ενώ τα όποια τεχνικά προβλήματα προκύπτουν, αντιμετωπίζονται και επιλύονται άμεσα.

Στις περιπτώσεις όπου παρατηρούνται δυσλειτουργίες στη σύνδεση, δεν προσμετρώνται απουσίες.

Σημειώνεται ότι μόνο οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να επισκέπτονται την ιστοσελίδα webex.sch.gr ώστε να εισέλθουν στο Webex μέσω του ΠΣΔ. Οι μαθητές ακολουθούν απλώς το σύνδεσμο ψηφιακής τάξης που τους στέλνει ο εκπαιδευτικός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments