Ελλάδα

Τέλος delivery και take away μετά τις 20:30

Τέλος delivery και take away μετά τις 20:30
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Aπό την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, που θα αρχίσει από τις 21:00 η απαγόρευση, τα καταστήματα που λειτουργούν με υπηρεσίες delivery ή και take away θα κλείνουν μισή ώρα νωρίτερα.

Κλειστά θα είναι τα καταστήματα που εξυπηρετούν τους πολίτες μόνο μέσω delivery και take away από τις 20:30, λόγω των νέων μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας εν μέσω lockdown λόγω του κορωνοϊού στη χώρα μας. Αυτό διευκρινίζει η Πολιτική Προστασία μετά τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά για απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, από την Παρασκευή 13/11 σε όλη τη χώρα.

Όπως ξεκαθαρίζεται και με δεδομένο ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, θα αρχίζει από τις 21:00 τα καταστήματα που λειτουργούν με υπηρεσίες delivery ή και take away θα κλείνουν μισή ώρα νωρίτερα. Αξίζει να τονιστεί ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εκτός από τον περιορισμό των μετακινήσεων ανέφερε ακόμη ότι η ατομική άθληση επιτρέπεται μόνο μέχρι τρία άτομα και κοντά στην οικία των πολιτών ενώ δεν επιτρέπονται κυνήγι και ψάρεμα, μετά από απόρριψη του σχετικού αιτήματος από την αρμόδια επιτροπή.

Τι αλλάζει στο 13033 από την Παρασκευή

Εμμέσως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, κατάργησε ορισμένους από τους κωδικούς που στέλνουμε με SMS στο 13033.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε απαγορεύεται η κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα μετά τις 9 μ.μ.. Η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις όπως εργασία, θέματα υγείας και βόλτα με το κατοικίδιο σε κοντινή απόσταση από την οικεία των πολιτών. Συνεπώς, απαγορεύεται η ατομική άθληση ή η επίσκεψη σε ATM ή αγορά αγαθών από καταστήματα πώλησης τροφίμων που είναι ανοιχτά μετά τις 9 το βράδυ.

Τι διευκρίνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Σε όλη την επικράτεια επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας. Αυτό ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Από τις 9 το βράδυ – 5 το πρωί επιτρέπεται έξοδος από το σπίτι μόνο για εργασία, βόλτα με κατοικίδιο και γιατρό. Το μέτρο θα έχει ισχύ από την Παρασκευή. Κλείδωσε η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00. Οπότε η έξοδος από το σπίτι μετά τις 9 μμ θα επιτρέπεται μόνο για εργασία, λόγους υγείας ή μικρή βόλτα με το κατοικίδιο. Και γι’ αυτές τις κατηγορίες θα πρέπει να στέλνει ο κόσμος SMS στο 13033. Σημειώνεται πως εξακολουθεί να απαιτείται SMS στο 13033 για μετακινήσεις για λόγους υγείας και συνοδείας κατοικίδιου ζώου. Από την Παρασκευή το πρωί, μετά τις 21:00 το βράδυ και ως τις 05:00 το πρωί, θα ισχύουν τα παραπάνω μέτρα.

Σε ό, τι αφορά την τηλεργασία:

Κάθε οργανισμός του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα, υποχρεούται από την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας. Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπολοίπων μέτρων ήδη έχουν ενταθεί και θα συνεχιστούν. Να σημειωθεί ότι ενθαρρύνουμε και συστήνουμε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν σε συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments