Ελλάδα

Στρατός κορωνοϊός: Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων στη ΣΜΥ της Τρικάλων

Στρατός κορωνοϊός: Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων στη ΣΜΥ της Τρικάλων
Στρατός κορωνοϊός: Ανησυχία επικρατεί στα Τρίκαλα μετά τον εντοπισμό τριψήφιου αριθμού κρουσμάτων στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών.

Οι κλειστές δομές είναι επίφοβες για την μεγάλη διασπορά του ιού. Τέτοιες είναι και οι μονάδες του στρατού που μπορεί ο ιός αν καταφέρει να περάσει να μεταδοθεί γρήγορα. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, «υγειονομική βόμβα» με πολλά θετικά κρούσματα κορονοϊού χτύπησε τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), η οποία εδρεύει στην πόλη των Τρικάλων.

Τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων θετικών στο κορονοϊό στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς που βρίσκεται στα Τρίκαλα, αναφέρουν οι πληροφορίες, «χτυπώντας το συναγερμό» για την ηγεσία του Σώματος αλλά και γενικότερα των Ενόπλων Δυνάμεων, την ίδια στιγμή που προσωπικό και σπουδαστές βρίσκονται στο επίκεντρο.

Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό το trikalavoice.gr, τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού είναι πολύ περισσότερα από 100 σε σύνολο άνω των 500 τεστ που διενεργήθηκαν, ενώ τις προηγούμενες μέρες είχαν επιβεβαιωθεί άλλα 10-15 μέσω μοριακού ελέγχου.

Την ίδια στιγμή οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον covid-19 είναι ασυμπτωματικά, ίσως και λόγω του νεαρού της ηλικίας των. Το παρήγορο είναι ότι σπουδαστές και σπουδάστριες βρίσκονται όλοι σε προληπτική καραντίνα από πριν την 28η Οκτωβρίου, οπότε έχει αποφευχθεί κατά το δυνατόν η ακόμη μεγαλύτερη διασπορά.

Τέλος και σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ από τη Διοίκηση στης ΣΜΥ έχουν ακολουθηθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία και το ΓΕΕΘΑ το οποίο αναλαμβάνει πια τον συντονισμό των ενεργειών.

Κρίσιμη είναι η κατάσταση στην Θεσσαλία που εκτός από την διασπορά στους νομούς υπάρχει ανησυχία για διασπορά σε δομές. Τέτοιο παράδειγμα είναι τα 14 κρούσματα στην ογκολογική κλινική του νοσοκομείου της Λάρισας.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου εντοπίστηκαν 14 θετικά κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα στους ασθενείς. Το πρώτο κρούσμα αποκαλύφθηκε, όταν ένας νοσηλευόμενος ασθενής έκανε εξετάσεις γιατί θα έμπαινε στο χειρουργείο. Από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι σήμερα, τα θετικά τεστ βγαίνουν το ένα μετά το άλλο. Συνολικά στην κλινική νοσηλεύονται 30 ασθενείς.

Σύμφωνα με το e-thessalia, θετικός στον κορονοϊό βγήκε και ένας γιατρός. Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε νοσηλευμένο προέκυψε το βράδυ της Δευτέρας σε τυχαίο προεγχειρητικό έλεγχο σε ογκολογικό ασθενή που νοσηλευόταν κάποιες ημέρες στην κλινική. Το βράδυ της Δευτέρας ο ασθενής μεταφέρθηκε στα Λοιμώδη. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ στην ογκολογική κλινική τεστ γινόταν σε όποιον ασθενή παρουσίαζε πυρετική κίνηση ή άλλο σύμπτωμα.

Σήμερα, δύο μέρες μετά το πρώτο κρούσμα ο ΕΟΔΥ έδωσε οδηγία να γίνουν γρήγορα τεστ σε όλους τους νοσηλευόμενους ενώ η κλινική θα κλείσει για να γίνει απολύμανση. Οι ασθενείς όσο και οι συνοδοί θα μεταφερθούν στο τμήμα χημειοθεραπειών ή σε άλλα τμήματα και κλινικές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments