Διεθνή

Ινδία κορωνοϊός: Κάτω από τα 500.000 τα ενεργά κρούσματα – 512 θάνατοι σε 24 ώρες

Ινδία κορωνοϊός: Κάτω από τα 500.000 τα ενεργά κρούσματα – 512 θάνατοι σε 24 ώρες
Ινδία κορωνοϊός: Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα είναι 494.657 και έπεσαν για πρώτη φορά κάτω από τα 500.000 εδώ και μήνες.

Κατά 44.281 αυξήθηκε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από κορωνοϊό στην Ινδία τις τελευταίες 24 ώρες φθάνοντας τα 8.636.011, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Με ακόμη 512 θανάτους ασθενών εξαιτίας της νόσου COVID-19 να καταγράφονται το ίδιο διάστημα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του φονικού ιού στη γιγαντιαία ασιατική χώρα έφθασε τους 127.571 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Όπως τόνισε το αρμόδιο υπουργείο, τα ενεργά κρούσματα στη χώρα είναι 494.657 και έπεσαν για πρώτη φορά κάτω από τα 500.000 εδώ και μήνες, ενώ οι άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί πως αποθεραπεύτηκαν, ξεπέρασαν τα οκτώ εκατομμύρια και έχουν πλέον φθάσει τους 8.013.783, πάντα σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Τα επόμενα βήματα για την ανάπτυξη εμβολίων έναντι του κορωνοϊού

Στο περιοδικό «Nature» προσφάτως δημοσιεύθηκαν κατευθύνσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα αναφορικά με την ανάπτυξη και τη διάθεση εμβολίων έναντι του κορωνοϊού. Οι Ιατροί της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Ντάνασης, Μαρία Γαβριατοπούλου και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ), συνοψίζουν τα κύρια σημεία του άρθρου.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ, όλες οι χώρες διαθέτουν πρόγραμμα εμβολιασμού για παιδιά. Ωστόσο, αυτά για τους ενήλικες είναι λιγοστά καθώς έως το 2017, μόλις 114 από τα 194 κράτη – μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) είχαν προγράμματα εμβολιασμού ενηλίκων κατά της εποχικής γρίπης. Στην Ινδία, για παράδειγμα, το μόνο εμβόλιο που συνιστάται σήμερα για ενήλικες είναι κατά του τετάνου στις εγκύους. Ορισμένα έθνη συστήνουν την ανοσοποίηση για την εποχική γρίπη μόνο για συγκεκριμένες ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι.

Επίσης, η ταχύτητα διάθεσης των εμβολίων ανά τις χώρες παγκοσμίως μπορεί να διαφέρει σημαντικά. Οι παρασκευαστές εμβολίων ενδέχεται να επικεντρωθούν κατά προτεραιότητα στη διάθεση των προϊόντων τους σε χώρες υψηλού εισοδήματος. Για παράδειγμα, μια μελέτη έχει δείξει ότι μπορεί να μεσολαβήσουν 4 έως 7 έτη από την αρχική έγκριση ενός φαρμάκου μέχρι την τελική του διάθεση σε χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής.

Πάντως, για να προληφθεί το φαινόμενο μόνο οι πλουσιότερες χώρες να έχουν πρόσβαση σε ένα εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκκίνησε έναν παγκόσμιο μηχανισμό για την κατανομή των δόσεων εμβολίου μόλις είναι διαθέσιμες. Ο μηχανισμός COVAX στοχεύει να διασφαλίσει ότι κάθε συμμετέχουσα χώρα μπορεί να εμβολιάσει το 20% του πληθυσμού της, ανεξάρτητα από το επίπεδo εισοδήματός της. Περισσότερα από 170 έθνη συμμετέχουν σε συζητήσεις για να συμμετάσχουν, συμπεριλαμβανομένων και πλουσιότερων χωρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments