Διεθνή

Ναυάγιο Λιβύη: Τουλάχιστον 5 νεκροί – Φόβοι για αρκετούς περισσότερους

Ναυάγιο Λιβύη: Τουλάχιστον 5 νεκροί – Φόβοι για αρκετούς περισσότερους
Ναυάγιο Λιβύη: Τη θλιβερή όσο και εξοργιστική είδηση έκανε γνωστή η ισπανική φιλανθρωπική οργάνωση Open Arms.

Δεν έχουν τέλος οι τραγωδίες στα ανοιχτά της Λιβύης και συνολικά στη Μεσόγειο. Σύμφωνα με την ισπανική φιλανθρωπική οργάνωση Open Arms,  τουλάχιστον 5 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο στην κεντρική Μεσόγειο. Η οργάνωση εκφράζει τους φόβους της ότι ο αριθμός των νεκρών του ναυτικού δυστυχήματος μπορεί να αυξηθεί καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, περίπου 100 άτομα ταξίδευαν για περίπου δύο ημέρες πάνω σε μια λέμβο που βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα στα ανοιχτά της Λιβύης, με την Open Arms να πηγαίνει στο σημείο για να βοηθήσει. Η Open Arms σημείωσε ότι πραγματοποίησε την επιχείρηση διάσωσης μόνη της, με μόνο δύο ταχύπλοα σκάφη και έξι διασώστες. Το ανθρωπιστικό πλοίο της οργάνωσης είναι το μοναδικό που επιχειρεί σήμερα στη Μεσόγειο.

Δείτε την ανάρτηση στο Twitter

Οι διασώστες έπεσαν στο νερό για να σώσουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά που πήδηξαν στη θάλασσα όταν το φουσκωτό σκάφος τους που είχε αναχωρήσει από τη λιβυκή πόλη Σαπράθα, βυθίστηκε όχι μακριά από το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.

«Μεταξύ των επιζώντων έχουμε δύο μωρά και πέντε παιδιά, καθώς και δύο έγκυες γυναίκες. Η ιατρική τους κατάσταση δεν είναι καλή, τους βοηθάμε, αλλά θα χρειαστεί να μεταφερθούν για ιατρική περίθαλψη», αναφέρει η ΜΚΟ. «Αυτό συμβαίνει όταν αφήνεις ανθρώπους στη θάλασσα για μέρες», τόνισε η φιλανθρωπική οργάνωση στο Twitter.

Δείτε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Open Arms

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες Τρίτη, η Open Arms διέσωσε 88 ακόμη επιβαίνοντες στο σκάφος, με 20 περίπου μέλη πληρώματος. Η φιλανθρωπική οργάνωση τόνισε ότι θα ζητήσει τώρα από τη Ρώμη να επιτρέψει στους μετανάστες να αποβιβαστούν στο κοντινό ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments