Διεθνή

Τζο Μπάιντεν: «Η Αμερική επέστρεψε, δεν είναι πλέον μόνη της»

Τζο Μπάιντεν: «Η Αμερική επέστρεψε, δεν είναι πλέον μόνη της»
Τζο Μπάιντεν: Συνέντευξη Τύπου στο προπύργιο του στο Ντέλαγουερ παραχώρησε ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν. Σε αυτή ο κ. Μπάιντεν τόνισε ότι η Αμερική «επέστρεψε» στην παγκόσμια σκηνή και δήλωσε «βέβαιος» για την ικανότητά του να αποκαταστήσει τον διεθνή «σεβασμό» στη χώρα του.

“Τίποτε δεν πρόκειται να σταματήσει την μετάβαση εξουσίας στις ΗΠΑ μετά την εκλογική του νίκη” υπογράμμισε.

Ο Πρόεδρος επισήμανε ότι συνομίλησε με έξι παγκόσμιους ηγέτες. «Τους είπα ότι η Αμερική επέστρεψε», «η Αμερική δεν είναι μόνη της πλέον. Η αντίδρασή τους ήταν πολύ ενθουσιώδης, οπότε έχω εμπιστοσύνη ότι θα καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε τον σεβασμό που απολάμβανε πριν η Αμερική», είπε.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η μετάβαση εξουσίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη παρά την άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, αναφέροντας πως ελπίζει να προτείνει ονόματα υποψηφίων για κάποια υπουργεία έως την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving), στις 26 Νοεμβρίου.

Ακόμη, χαρακτήρισε «ντροπή» το γεγονός ότι ο Τραμπ δεν παραδέχεται την ήττα του. Όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έλεγε στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο αν αυτός παρακολουθεί τη συνέντευξη Τύπου, ο Μπάιντεν κοίταξε την κάμερα και χαμογελώντας είπε: «Κύριε πρόεδρε ανυπομονώ να μιλήσω μαζί σας».

Επαφές με Μπόρις Τζόνσον, Άνγκελα Μέρκελ, Εμανουέλ Μακρόν:

Ο Τζο Μπάιντεν είχε τηλεφωνικές επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες χθες, Τρίτη 10 Νοεμβρίου.  Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε πως συζήτησε με τον Τζο Μπάιντεν για τους τρόπους συνεργασίας των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την ανάκαμψη από την πανδημία της Covid-19.

«Προσμένω στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας και στη συνεργασία μου μαζί του στις κοινές μας προτεραιότητες – από την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έως την προαγωγή της δημοκρατίας και την καλύτερη ανοικοδόμηση από την πανδημία», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Στη συνέχεια, ο Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος του είπε ότι είναι έτοιμος να εργαστούν μαζί σε θέματα όπως το κλίμα, η υγεία, η μάχη κατά της τρομοκρατίας. «Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις και τους διαβεβαίωσε για τη βούλησή του να εργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων: το κλίμα, την υγεία, τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων», επισήμανε η γαλλική προεδρία.

Επίσης, έγινε γνωστό πως και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τηλεφώνησε στον Τζο Μπάιντεν μετά τη νίκη του, τον συνεχάρη και συζήτησε μαζί του τα πρώτα σημεία μιας πιθανής γρήγορης και καλής συνεργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments