Ελλάδα

Εξαδάκτυλος κορωνοϊός: Έκκληση για γιατρούς στη Θεσσαλονίκη

Εξαδάκτυλος κορωνοϊός: Έκκληση για γιατρούς στη Θεσσαλονίκη
Εξαδάκτυλος κορωνοϊός: Κρίσιμη είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, με τους ειδικούς να εκπέμπουν «SOS».

Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, να κάνει έκκληση στους γιατρούς να βοηθήσουν συναδέλφους τους στα νοσοκομεία.

«Η κατάσταση είναι κρισιμότατη. Κάνω έκκληση στους συμπολίτες μου στη Θεσσαλονίκη να μη μετακινούνται παρά μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο. Να μη βγαίνουν από το σπίτι τους παρά μόνο αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος. Κάνω επίσης έκκληση στους συναδέλφους γιατρούς που μπορούν να βοηθήσουν, να έρθουν στη Θεσσαλονίκη, γιατί υπάρχει ανάγκη για γιατρούς στα νοσοκομεία μας. Οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή εξαντλούνται και πρέπει όλοι να τους βοηθήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι στη Θεσσαλονίκη, ναι μεν παρατηρείται μια μικρή μείωση του ρυθμού της ταχύτητας μετάδοσης, αλλά όχι σταθεροποίηση κι επιβράδυνση. «Το 32% των τεστ βγαίνουν θετικά, αλλά και 60.000 να είναι οι νοσούντες, όπως εκτιμά το ΑΠΘ, θα χρειαστεί χρόνος για να δούμε κάμψη. Επιπλέον, υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα σε σχέση με το προηγούμενο lockdown» τόνισε.

Ενισχύονται οι ΜΕΘ, σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια:

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Α’ ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Φλώρο και, εφόσον χρειαστεί, θα διατεθεί ένα C-130 το οποίο σε ειδικές κάψουλες θα κάνει αεροδιακομιδές περιστατικών σε απομακρυσμένες Υγειονομικές Περιφέρειες, πάντα με την έγκριση των ιατρών και την τήρηση των όρων για την ασφάλεια των ασθενών.

Επίσης, λόγω της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ στην Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Κικίλιας που βρέθηκε εκτάκτως χθες, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε πως θα διανεμηθούν άλλες 50 κλίνες ΜΕΘ. Αυτές θα προστεθούν στις 50 που έχει ήδη ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες και οι οποίες θα κατανεμηθούν με τον εξής τρόπο:

  • 6 στο ΑΧΕΠΑ
  • 7 στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης
  • 5 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
  • 5 στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών
  • 15 στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης
  • 6 στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών
  • 6 στο «Γ. Γεννηματάς

Στα 777 τα νέα κρούσματα στην πόλη:

Σημειώνεται πως χτες, η Θεσσαλονίκη σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων με 777 μολύνσεις. Συγκεκριμένα, από τα 2.752 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 777 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και τα 635 στην Αττική. Ακολουθούν η Λάρισα με 137, οι Σέρρες με 114, η Ημαθία με 85, η Πέλλα με 69, ο Έβρος με 69, η Καβάλα με 49 και η Δράμα με τη Χαλκιδική με 48 έκαστη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments