Ελλάδα

Γιατρός «Παπανικολάου»: Δραματική έκκληση – «Βοηθήστε μας, είμαστε ενώπιον ενός υγειονομικού πολέμου»

Γιατρός «Παπανικολάου»: Δραματική έκκληση – «Βοηθήστε μας, είμαστε ενώπιον ενός υγειονομικού πολέμου»
Γιατρός «Παπανικολάου»: Ο αναισθησιολόγος Δανιήλ Κωνσταντινίδης που εργάζεται στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για άλλη μια φορά κάνει έκκληση για στήριξη των εργαζόμενων στο ΕΣΥ.

Νέα δραματική έκκληση για βοήθεια, για στήριξη του ΕΣΥ απευθύνει ο γιατρός, Δανιήλ Κωνσταντινίδης στο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης που μεταφέρει με αναρτήσεις του τη δραματική κατάσταση του νοσοκομείου.

Ο Δανιήλ Κωνσταντινίδης κάνει λόγο για «υγειονομικό πόλεμο άνευ προηγουμένου, τέτοιου που όμοιο του δεν έχει συναντήσει καμία γενιά που αυτή τη στιγμή κατοικεί στον πλανήτη. Σε ένα πόλεμο, όλοι υπηρετούμε την πατρίδα χωρίς ερωτήσεις, ειρωνείες, αμφισβητήσεις, και «ναι μεν, αλλά». Την υπηρετούμε τηρώντας τα μέτρα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και βοηθώντας το σύστημα υγείας, με τις όποιες αναμφισβήτητες και τρανταχτές αδυναμίες του, να παραμείνει όρθιο».

Δείτε τη σχετική ανάρτησή του

Διασωληνώνονται μέχρι και 40χρονοι

Σε προηγούμενη ανάρτησή του, ο γιατρός αναφέρεται στις καθημερινές διασωληνώσεις που γίνονται στο «Γ. Παπανικολάου» και οι οποίες αφορούν ακόμα και σε «40χρονους και 50χρονους απόλυτα υγιείς κατά τα άλλα. Η αγωνία που ζωγραφίζεται στα μάτια των περισσοτέρων πριν τους διασωληνώσουμε δεν περιγράφεται εύκολα. Κάποιοι ρωτάνε αν προλαβαίνουν να τηλεφωνήσουν στις οικογένειες τους, να τους πουν ότι πηγαίνουν στην εντατική, σε ένα ταξίδι δηλαδή με άγνωστο προορισμό. Κάποιοι κλαίνε πριν διασωληνωθούν. Ναι, τόσο έντονες και τραγικές είναι εκείνες οι ώρες, και όσο σκληρά και αν ακούγονται αυτά, είναι η πραγματικότητα που ζούμε».

Δείτε παλιότερη ανάρτησή του

Εικόνες που σοκάρουν από το «Παπανικολάου»

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την Εντατική στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, σε μια περιοχή που βρίσκεται στο «κόκκινο» και δίνεται τεράστια μάχη για να ελεγχθεί η διασπορά του ιού Ασθενείς, όπως καταγράφεται σε βίντεο του Mega όπως βλέπετε παρακάτω, από 39 έως 60 ετών ο ένας δίπλα στον άλλον, δίνουν τη δική τους μάχη για τη ζωή.

Εν τω μεταξύ, μακραίνει ο κατάλογος των νεκρών του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες 14 πολίτες έφυγαν από τη ζωή εξαιτίας της νόσου Covid-19. Οι περισσότεροι νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ όλοι έπασχαν από χρόνια νοσήματα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

  • έναν 80χρονο, μια 75χρονη και μια 82χρονη που νοσηλεύονταν σε Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ,
  • έξι άλλους ασθενείς από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
  • δύο από τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Λάρισας και Αλεξανδρούπολης.
  • τρεις από τα νοσοκομεία της Αττικής, Ευαγγελισμός και Σωτηρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments