Ελλάδα

Κορωνοϊός Λάρισα: Γέμισαν όλες οι ΜΕΘ λένε οι γιατροί – Αντέχουμε μισή εφημερία ακόμη

Κορωνοϊός Λάρισα: Γέμισαν όλες οι ΜΕΘ λένε οι γιατροί – Αντέχουμε μισή εφημερία ακόμη
Κορωνοϊός Λάρισα: Δραματική είναι η κατάσταση και στην πόλη της Θεσσαλίας.

Πολύ άσχημη είναι η κατάσταση και στη Λάρισα με την πανδημία του κορωνοϊού. Στο Νοσοκομείο της πόλης επικρατεί συναγερμός. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι γιατροί της Λάρισας προειδοποιούν ότι έχουν γεμίσει σχεδόν όλες οι ΜΕΘ και ότι πλέον αντέχουν μισή εφημερία.

Όπως εξηγεί ο Νίκος Νταφούλης, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λάρισας, το νοσοκομείο δεν αντέχει άλλο γιατί μεγάλο κομμάτι και γιατρών και νοσηλευτών βγαίνει θετικό. Την ίδια ώρα, όπως προβλέπεται σε καραντίνα τίθενται και οι επαφές τους.

«Ίσως και αυτή την ύστατη στιγμή υπάρχει χρόνος μέσω της επίταξης του ιδιωτικού τομέα, όχι με αγοραίους όρους, άλλα με όρους επίταξης και τα ιδιωτικά εργαστήρια να μπουν όλοι στη μάχη του κορoνοϊού γιατί η επόμενη μέρα είναι δύσκολη και το σύστημα μπορεί να καταρρεύσει τις επόμενες μέρες», τονίζει ο Αθανάσιος Αθανασιάδης, παθολόγος , αντιπρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Λάρισας.

Η κατάσταση στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας είναι στα όρια της. Χθες οι 8 κλίνες της ΜΕΘ του νοσοκομείου άδειασαν. Σήμερα όμως οι 7 έχουν καλυφθεί και μένει μόνο μία. Όπως λένε οι γιατροί του νοσοκομείου, αντέχουν ακόμη για μισή εφημερία.

«Στις 10 διακομιδές οι 9 είναι Covid» εξηγεί στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Γούλας, πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας. «Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες της Θεσσαλίας και ειδικά της Λάρισας, να τηρούν τα μέτρα και να βγαίνουν αν και εφόσον αυτό είναι αναγκαίο και μόνο», προσθέτει. «Η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα», υπογραμμίζει ο Δημήτρης Μπάμπαλης, διευθυντής τμήματος επειγόντων νοσοκομείου Λάρισας.

«Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην κορύφωση αλλά παρόλα αυτά χθες δημιουργήσαμε 8 κλίνες ΜΕΘ κλείνοντας όλες τις κλίνες κανονικές ΜΕΘ, 20 στο σύνολο και αυτή τη στιγμή είναι κατειλημμένα τα 19 από τα 20 κρεβάτια», ανέφερε.

Εν τω μεταξύ, μακραίνει ο κατάλογος των νεκρών του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες 14 πολίτες έφυγαν από τη ζωή εξαιτίας της νόσου Covid-19. Οι περισσότεροι νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ όλοι έπασχαν από χρόνια νοσήματα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

  • έναν 80χρονο, μια 75χρονη και μια 82χρονη που νοσηλεύονταν σε Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ,
  • έξι άλλους ασθενείς από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
  • δύο από τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Λάρισας και Αλεξανδρούπολης.
  • τρεις από τα νοσοκομεία της Αττικής, Ευαγγελισμός και Σωτηρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments