Πως Να

Πώς να κάνω οικονομία στο φαγητό

Πώς να κάνω οικονομία στο φαγητό
Οικονομία στο φαγητό: Ένας χρήσιμος οδηγός για τις δύσκολες περιόδους της ζωής μας.

Είμαστε σε δεύτερο lockdown και σίγουρα πολλές από τις συνήθειές μας έχουν αλλάξει. Δεν μπορούμε να βγούμε έξω χωρίς μήνυμα στο 13033. Και αν μπορούμε, δεν είναι εφικτό να γίνεται όλη την ημέρα καθώς υπάρχει, όπως έχει ορισθεί, και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Επίσης, και οικονομικά, οι πολίτες βιώνουν αλλαγές καθώς υπάρχει επαγγελματική ανασφάλεια. Και αυτό σημαίνει πως τα εισοδήματα έχουν αλλάξει και στις περισσότερες περιπτώσεις, έχουν μειωθεί. Οπότε, οι δύσκολες περίοδοι της ζωής μας θέλουν και δραστικά μέτρα προκειμένου να επιβιώσουμε. Για παράδειγμα, ένα σημαντικό ζήτημα είναι το θέμα του φαγητού.

Η λύση του «6-1»

Αρχικά, συνετό είναι να μαγειρεύει κανείς στο σπίτι του. Και όχι ότι υπάρχει η δυνατότητα να φάμε έξω αλλά υπάρχει η δυνατότητα του take away ή του delivery. Μια λύση είναι να ορίσουμε πως μια φορά την εβδομάδα (συγκεκριμένη ημέρα) θα παραγγέλνουμε από έξω και τις άλλες ημέρες θα τρώμε στο σπίτι. Σαφώς και να περάσει μια εβδομάδα χωρίς να φάμε κάτι από έξω, είναι ευτυχές και ωφέλιμο σαν γεγονός.

Μαγειρεύουμε πάντα όσο χρειαζόμαστε

Ας γίνουμε λίγο πιο φειδωλοί και ας σκεφτούμε: «Θα φάω αυτό που έφτιαξα;» και «Πόσες ημέρες θα είμαι σε θέση να το καταναλώνω;». Η σπατάλη του φαγητού είναι ένα πρόβλημα. Και ενεργειακό και οικονομικό. Οπότε ας έχουμε ένα πλάνο με τα φαγητά της εβδομάδας και ας ψωνίζουμε τα αντίστοιχα υλικά, αλλά κάνοντας μικρές αποκλίσεις όπου τυχόν χρειαστεί.

Το «κόλπο» της κατάψυξης

Παρότι πλέον είμαστε μέσα στο σπίτι, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, δεν σημαίνει πως θέλουμε να το περάσουμε και συνέχεια μέσα στην κουζίνα. Για αυτό μπορούμε να αφιερώσουμε κάποιες ώρες ώστε να μαγειρέψουμε και να βάλουμε στην κατάψυξη το φαγητό της επόμενης ή της μεθεπόμενης ημέρας.

Ώρα για δημιουργία

Χρησιμοποιούμε τα πάντα! Όταν ψήνουμε, για παράδειγμα, κοτόπουλο μπορούμε να φτιάξουμε και ζωμό κότας με τα κόκκαλά του. Επίσης με ό,τι μείνει και δεν το φάμε, μπορούμε να φτιάξουμε μια νόστιμη κοτοσαλάτα. Σε γενικές γραμμές, ας μην πετάμε τίποτα. Με ό,τι μας απομένει, μπορούμε να φτιάχνουμε βραδινά ή σνακ για όλη την οικογένεια.

«Κόβουμε» το κρέας

Ας τρώμε κόκκινο κρέας μια φορά την εβδομάδα. Έτσι θα κάνουμε μεγάλη οικονομία. Επίσης, «κόβουμε» τα πολλά τυριά που είναι και ακριβά και καλό είναι βάζουμε λιγότερο τυρί σε κάθε συνταγή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments